Güzellik Doğu'dan geliyor

Sonsuz gençlik artık bir mucize değil. Ama bunun için düzenli olarak cildin ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor.

İleri yaşlarda cildinizin taze bir lotus çiçeği gibi olmasını istiyorsanız, Doğu'nun gizemini cildinize taşımalısınız.

Bugüne kadar hiç Uzakdoğuluların yaşlarını tahmin etmeyi denediniz mi? Bu oldukça zor, çünkü Asyalılar, Avrupalılardan her zaman çok daha genç gösteriyorlar. Üstelik bunu sadece sahip oldukları genlere değil, yüzlerce yıllık tedavi sistemlerine borçlular.

Geleneksel Çin tıbbı, organlar ve yaşam enerjisi adını verdikleri Qi'nin uyumu felsefesine dayanıyor. Dolayısıyla hasta olduklarında hemen doktora gitmiyorlar.

Onlar için asıl, beden-ruh ikilisinin uyumu ve vücutlarındaki enerji akışının sağlıklı olarak devam etmesi önem taşıyor.

Bunun yollarından biri de yoga...Uzakdoğu felsefesi, dünyayı etkisi altına alan yogadan sonra şimdi de rahatlatıcı bakım ritüelleriyle güzellik endüstrisine el atmış durumda.

Çünkü tıpkı ruhumuz gibi cildimiz de güzelliğini ortaya koyabilmek için kendi iç dengesini sağlamak zorunda.

Mucizevi Japon çorbası

Uzakdoğulu kadınların en önemli güzellik sırlarından biri su içmek. Japonlar ayrıca güne soya filizi, tuz ve pirinçten oluşan özel "Miso" çorbalarıyla başlıyor. Tüm esansiyel aminoasitlerin yanı sıra mineral ve albümin içeren bu karışım, vücuttaki radyoaktif maddeleri atıyor. Geleneksel içeceklerinden biri olan ve yeşil çaya alternatif sayılan beyaz çay da vücudu toksinlerden arındırırken aynı zamanda cildi temizliyor.

Elle MacPherson kadar güzel

Gün geçmiyor ki, topmodeller kendi adlarını taşıyan bakım ürünleri ya da parfümleri piyasaya sürmesin. Bugüne dek Naomi Campbell'dan Jennifer Lopez'e ve Britney Spears'a kadar birçok ünlü ismin sahip olduğu güzellik ürünleri furyasına, şimdi de Avustralyalı süpermodel Elle Macpherson katıldı.

41 yaşına ve iki çocuk annesi olmasına rağmen mükemmel vücuduyla görenleri şaşırtan, vücut hatlarıyla dünyanın en güzel kadınlarından biri kabul edilen Macpherson, "The Body" vücut bakım ürünleriyle, onun gibi bir vücuda sahip olmak isteyen kadınların hayallerini gerçekleştiriyor.

Ürün grubunda ise yok yok... El kreminden banyo yağlarına, duş jellerinden bronzlaştırıcı kremlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan "The Body" serisi, şimdilik sadece İngiltere'deki kadınların güzelliklerine güzellik katıyor. Ümidimiz, yakında ürünlerin Türkiye'ye de gelmesi.

ÜRÜN MARKET

Çay ağacının şaşırtıcı etkisi

The Body Shop'un "Tea Tree Oil" serisi, temizleyici, tazeleyici ve yatıştırıcı etkisiyle cildi kent yaşamının stresinden arındırıyor. Yüzyıllardan beri kesikler, yanıklar ve ısırıklar için kullanılan ve sadece Avustralya'da yetişen Melaleuca Alternifolia adlı ağacın yapraklarından elde edilen Tea Tree yağı, cildin yağlanmasını önlüyor, cildi yatıştırıyor. Düzenli kullanımda cilt lekelerini hafifletmede de etkili.
Yazarın Tüm Yazıları