Güzelliğinizin terapisti olun

Uyanıp yataktan kalktığınız andan itibaren güzellik salonundan yeni çıkmışçasına bakımlı ve güzel görünmeniz mümkün. Nasıl mı? Detayları bu yazıda...

Haberin Devamı

* Makyaj manevrası: Kusursuz bir makyajın sırrı, hepimizin bildiği gibi pürüzsüz bir cilt bazı... Tabii onu seçmenin ve uygulamanın da kuralları var. Makyaj artistleri, makyajı sabitlemek ve cilt tonunu dengelemek için matlaştırıcı ürün kullanmak gerektiğini belirtiyor.
Işıltılı bir cilt için fondöteninizle aydınlık verici ürününüzü karıştırın. Cildiniz genç ve nemli bir görünüm kazanacaktır. Başlangıçta bu yeni cilt renginize alışamayabilirsiniz. Bu durumda şakakları, elmacık kemiklerini ve çene konturunu aydınlatarak işe başlayabilirsiniz.
* Mükemmel bir cilt: Kate Moss ve Gwyneth Paltrow gibi ünlülerin ışıltılı ciltlerinin sırrını merak ediyor musunuz? Bir leğeni sıcak suyla doldurun, içine birkaç damla esansiyel yağ damlatın, sonra bir elbezini içinde ıslatın, bununla yüzünüzü silin. Sonra yüzünüze iki-üç kez lavantalı suyla ıslattığınız bezle kompres uygulayın. Bu uygulama cildinize tazelik ve aydınlık kazandıracaktır.
Özellikle boynunuzu yoğun bir şekilde nemlendirin, cildinize iki dakika boyunca orta etkili bir baskı uygulayın. Bu teknik, elmacık kemiklerinizi vurgulamakla kalmayacak aynı zamanda cildinizi de dolgun gösterecektir. Çünkü masaj cildin kan dolaşımını harekete geçirir ve size sağlıklı bir görünüm sunar.
Göz kenarlarınıza parmak uçlarınızla masaj yapın. Ancak bu uygulama yumuşak ve 1 dakikayı aşmayacak şekilde olmalıdır. Sonrasında makyajsız dışarı çıkmak istemiyorsanız yüzünüze aydınlık kazandıracak ve renk verecek bir BB krem kullanabilirsiniz.
* Vücudunuzu fırçalayın: Yağlı içerikli bir peeling’le cildinizi arındırın. Ardından yine yağlı bir losyon ve vücut yağıyla vücudunuzu iyice nemlendirin. Özellikle dizler ve dirsekler gibi vücudun en kuru bölgelerini es geçmeyin.
Otururken ayaklarınızın kalçanızdan daha yüksek bir pozisyonda olmasına dikkat edin. Ayak bileklerinizden başlayarak yukarıya doğru parmak uçlarınızla hafif baskılar uygulayarak vücudunuzdaki kan dolaşımını harekete geçirin. Çorapları attığımız bahar aylarında bacaklarınızın daha bronz görünmesi için otobronzan ürünlerden yardım alabilirsiniz. Uygulama öncesinde diz kapaklarınıza, ayak bileklerinize ve topuklarınıza bir miktar nemlendirici uygulayın. Böylece ürünün bu bölgelerde toplanarak hoş olmayan bir görünüm oluşturmasını önlemiş olursunuz. Otobronzanı ayak bileklerinden kalçalarınıza doğru sürün. Ayaklarınıza ve topuklarınıza bacağınıza uyguladığınız üründen kalanları uygulayın. Bacaklarda gölgelenmelerin oluşmasını engellemek için aynanın karşısına geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yanlış makyaj yaşlı gösterir

Haberin Devamı

Ünlü markaların ve defilelerin aranılan ismi Hakan Kültür, kadınların makyaj yaparken en büyük hatalarının yanlış ürün seçimlerinden kaynaklandığını belirtiyor.

Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar neler?
- Bizim dikkat ettiğimiz en önemli unsur, insan anatomisi. Doğru bir makyaj uygulaması için yüz tipine ve insan anatomisine uygun ürünleri tercih etmek gerekir. Örneğin kuru ya da yağlı ciltler için doğru fondöten seçimi son derede önemlidir. Yanlış fondöten seçimi, cildi olduğundan daha yağlı ya da kuru göstererek kötü bir görünüm yaratabilir. Aynı zamanda yine anatomiye göre farklı gölgelendirmeler uygulanabilir. Kişinin göz ya da dudak şekline göre farklı makyaj tarzları belirlenebilir. Makyaj uygulamalarında kişinin sosyalliği ve giyim tarzı da etkilidir.
Yaşa göre makyaj diye bir şey var mıdır?
- Tabii... Kişi çok genç olmasına rağmen yanlış makyaj uygulaması nedeniyle 10 yaş daha yaşlı görünebilir. Böyle bir sonuç ile karşılaşmamak için kişinin yaşına göre makyaj ürünleri seçerek, makyaj uygulamaları belirlemesi gerekir. Özellikle kırışıklıkların başladığı orta yaşlarda makyaj yaparken daha dikkatli olunmalıdır. Yanlış uygulama ve ürünler; kırışıklıkların daha belirgin olmasına ve kötü bir görünümün ortaya çıkmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

Yeni sezonda en önemli öge ten

Makyaj uygulamalarında genellikle tek bir trend olmaz. Her sezon göz ve dudak makyajının ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Bu yıl gözlerde altın ve bronz tonlarında ışıltılar ile birlikte mat kahverengiler ağırlıklı olacak. Dudak makyajında ise kırmızı ve pembe şeftali tonları dikkat çekecek. Ten bu sezonun en önemli ögesi. Sağlıklı bir tenin üstüne uygulanan ışıltılı makyaj malzemeleri ile sezon trendlerine uyulabilir.

Yüz yapısına göre makyaj

* Kişinin yüz yapısı, tarzı, duruşu, vücut dili, sosyalliği, mesleği hangi tür makyaj uygulaması yapılacağının belirlenmesinde önemli etkenlerdir.
* Makyaj uygulaması yapılırken bunların hepsi göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda kişinin anatomisi, saç rengi, makyajı kullanacağı yer ve zaman da göz ardı edilmemelidir.
* Makyaj yapmadan önce kişiyi bir bütün olarak ele almak ve ona göre bir tarz belirlemek gerekir.

Haberin Devamı

Uygun masajı seçin

Yaza girerken vücudu yenilemek ve yorgunluğu atmak için iyi bir masajdan daha etkili ne olabilir? Hayatın stresinden uzaklaşmak, bedeninizi canlandırmak için Susesi Luxury Resort, La Calisse SPA’da kendi yolculuğunuza çıkabilirsiniz.
* Gold Ferrari: Program özel vücut bakımı ile başlıyor; cilt sarı renkli maske uygulamasıyla arındırılıyor. Sonrasında altın içerikli yağ masajı ile vücuda rahatlık, ışıltı ve nem kazandırılıyor. Üç saatlik bu ritüel köpüklü jakuzi keyfiyle sonlanıyor.
* Red Bugatti: Vücut bakımıyla başlayan bakım, kırmızı aromalı vücut maskesi ve sıcak aromamasajla devam ediyor. Bu keyfi köpüklü jakuzi ve özel losyonlarla yapılan vücut nemlendirme uygulaması izliyor.
* Blue Bentley: Mavi deniz tuzuyla yapılan vücut bakımının ardından cilt mavi mineralli vücut maskesi ile arındırılıyor. Sonrasında antistres masajı uygulanıyor. Bakım, jakuzi ve özel losyon işlemleriyle tamamlanıyor.

EDİTÖRDEN

Haberin Devamı

Kuru cilt kaderiniz değil

Kuru cilt probleminin dünya genelinde çok yaygın bir sorun olduğunu biliyor muydunuz? Aynı zamanda yaşlanma sürecinin en önemli tetikleyicilerinden... Lancome’un geliştirdiği Genifique Nutrics, işte bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Ürün, kuruluk sorunundan arınmış bir cildi karakterize eden genleri harekete geçiren ve bu genlerin protein üretimini hızlandıran bir kompleks içeriyor.

Kırışıklık savaşçısı

La Colline’in cildin hücresel hareketlerini yeniden yapılandırarak kırışıklıklarla savaşan cilt bakım sistemi Line Relief R3, özel formülüyle hücrelerin oksijen tüketimini artırmaya yardımcı oluyor. Dermisin yapısını koruyucu içeriği, matriks üzerinde etki yaratıyor. Ayrıca R3 Peptixyl Complex ve CMA Complex cildin iyileşme işlemini taklit ederek destekleyici fiber üretimini harekete geçiriyor. Sonuçta cilt dolgunluk kazanıyor, ince çizgiler görünmez oluyor.

Çekici vücut hatları

Transvital’in Oxy-Lift Perfecting Complex içeren vücut serisi Perfecting Line, şekillendirici ve sıkılaştırıcı etkileriyle çekici vücutlar yaratıyor. Ürünün özel formülleri cilt tonunu yeniliyor, cilde dayanıklılık kazandırıyor, yenileyici etki sağlamak için moleküler yapıdaki oksijeni de cilt katmanlarına taşıyor.

Eros’un ruhu tenlerde

Aşk, tutku, güzellik ve arzu... Tüm bunlar Versace’nin yeni erkek parfümü Eros’un ana konseptleri... Erkek vücudunun mükemmelliği, başından itibaren Versace dünyasını karakterize eden Yunan mitolojisine kaynaştırılmış. Ok ve yayıyla insanları birbirine aşık eden aşk tanrısı Eros gibi Versage’nin yeni erkek parfümü de güçlü ve tutkulu notalarıyla kadınları kendine aşık ediyor.
Ateşli bir erkeksiliği yorumlayan koku, çekiciliğini nane yaprakları, İtalyan limon kabuğu ve yeşil elma karışımından alıyor. Ayrıca tonka fasulyesi, amber ve ıtır de tensel bir bağımlılık yaratıyor. Odunsu notalar atlas, Virginia sedir ağacı, vetiver ve meşe yosunu ise kalıcılık adına son noktayı koyuyor.
Banyo serisi de var
Versace Eros banyo serisi, erkek cilt bakımı için ideal 5 üründen oluşuyor. Tazeleyici ve nemlendirici, canlandırıcı ve yumuşatıcı bir etkiye sahip after-shave losyon ve balsam, cildi yumuşatıyor, hafif bir koku bırakıyor. Serideki duş jeli ve deodoranlar ise rahatlama ve zindelik hissi yaratıyor.

Yazarın Tüm Yazıları