Güzelliğin kaynağı besinler

A vitamininin mini bir lifting etkisi bulunuyor, ıspanak ise selülit oluşumunu engelliyor.

Doğru beslendiğiniz takdirde üç gün içinde bile cildinizdeki parlaklığı ve saçlarınızdaki ışıltıyı fark edebilirsiniz. İşte içten etkili doğal kozmetiklerle ilgili ipuçları...

Çoğu kez şampuanların yapamadıklarını çavdar ekmeği, ciğer ve mantar gerçekleştiriyor: Bu besinler saçların daha güçlü uzamalarını sağlayan ve renk pigmentlerini yoğunlaştıran pantoten asidinden bolca içeriyor.

Sağlıkla parlayan saçlar için bir öneri daha;

Hazırladığınız yaz mönüsünü ayçiçek ya da buğday tohumu yağıyla tatlandırın. İçeriklerindeki ekstra porsiyon E vitamini saçların parlamasını sağlıyor. Eğer etkiyi artırmak istiyorsanız kuşkonmaz ve yeşil biber de aynı etkiyi sağlayacaktır.

A vitamini de cilt için en az iyi bir kozmetik ürünü kadar önemli. Günlük 0,8 mg.’ı mini bir lifting etkiyi yaratıyor ve cilt uzun vadede elastikiyetini koruyor.

Hücrelerdeki nemi korumak için de patateste bulunan kalyum ve alabalıktaki kalsiyum oldukça etkili. Sivilceler için de kuzuda bulunan çinkonun günlük 5 mg. alımı önemli.

Cildin gençlik programı için polifenol ideal. Hücreleri zararlı dış etkenlerden koruyor, hatta sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesini engelliyor. Her gün düzenli olarak 1 porsiyon (ortalama 150 gr) çilek, kiraz, kırmızı turp ya da salatalık yemek gerekiyor.

Betakaroten ise güneşin oluşturduğu serbest radikalleri yakalıyor ve böylelikle hücrelerin zarar görmesini engelliyor.

Karpuz, kayısı, mango gibi turuncu renkteki meyve türleri ve brokkoli ve lahana gibi yeşil renkteki sebzeler de betakaroten bakımından oldukça zengin.

Tırnak bakımı için

Tırnak kırılmalarına karşı doğal tırnak sertleştirici kalsiyumun etkisini es geçmemek gerekiyor.

Günde bir adet muz ya da bir bardak kefir içmek gerekiyor. Biotin olarak da bildiğimiz H vitamini içeren pişmiş yumurta, ıspanak ve bira mayası dışında ördek eti ve som balığı tırnakların daha sağlıklı uzamalarına yardımcı oluyor.

Ya, hem iyi yemek yemek, hem de selülit derdinden uzak durmak istiyorsanız? O zaman düzenli olarak yağsız balık, az yağlı süt ve baklagilleri yemek listenize eklemeniz gerekiyor. İçeriklerindeki yüksek değerde albümin bağ dokusunu güçlendiriyor.

Selülite karşı pirinç, kuşkonmaz ve ıspanak da ideal. Bu üçlü, zararlı zehirli maddelerin ve fazla suyun vücuttan atılımını sağlıyor.

Yaza özel meyveli bakımlar

Laveda Spa’nın taze meyve bakımları, sizi yenilenmeye davet ediyor. Taze frambuaz, şeftali ve kavun ile uygulanan yüz ve vücut bakımları ile ciltler yeniden hayat bulurken, daha sağlıklı ve parlak bir görünüme de kavuşuyor.

Buzlu ve lavantal havluların ciltteki dansıyla sona eren taze meyve bakımları ile Laveda Spa, cildinizle birlikte ruhunuzu da şımartmanıza olanak tanıyor.

ÜRÜN MARKET

Elmas kadar güçlü tırnaklar

Sally Hansen’ın gerçek elmas partikülleri içeren ürünü Diamod Strength, katmanlara ayrılan, çatlayan, güçsüz ve kırılgan tırnaklarda mucizeler yaratıyor. Diamod Strength, ani bir kırılmayı önleyici koruma katı oluşturarak ve nem ihtiyacını karşılayarak, tırnaklarınızı iyileştiriyor, beslenmesine ve sağlıklı uzamalarına yardımcı oluyor.

Dudaklarda yaz dansı

Sebastian Trucco, tatil mevsimini ‘Metalessance Lip Gloss in Virtual Kiss’le parlatıyor. Virtual Kiss’in gümüş inci yansımaları, doğrudan dudaklara ya da ruj üzerine sürüldüğünde parlaklığıyla şehvetli dudaklar yaratıyor. Kokusu ile de fark edilmemeniz mümkün değil.
Yazarın Tüm Yazıları