Güzelliğin engeli yok

Güncelleme Tarihi:

Güzelliğin engeli yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 11:02

Kimi bedensel, kimi görme, kimi işitme, kimisi de zihinsel engelli. Hepsinin ortak bir amacı var o da dünyanın en güzel engelli kızı olmak. Bu amaçla bir araya geldiler. Mayıs ayında Antalya'da yapılacak dünyanın ilk Engelli Güzellik Yarışması'nda en güzel olmak için yarışacaklar.

Haberin Devamı

Güzelliğin engeli yok

İŞTE EN GÜZEL ENGELLİ KIZLARIMIZ

Antalya'da Mayıs ayında yapılacak olan Engelli Güzellik Yarışması’na katılmaya hazırlanan bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler, organizasyonu seslerini duyurmak için araç olarak görüyor.

Miss Tourism World’ün (Dünya Turizm Güzellik Yarışması) dünya temsilcisi olan İstanbul Production ile Maximum Organizasyon’un ortaklaşa gerçekleştireceği Engelli Güzellik Yarışması, 13 Mayıs’ta Antalya’da yapılacak. ‘Özürlü Olduğum İçin Kimseden Özür Dilemiyorum’ adlı kitabın yazarı engelli Yeliz Güllü’nün önerisiyle bunu yaptıklarını belirten Maximum Organizasyon yetkilisi Esin Taşkın, Türkiye’de 8 milyon kayıtlı engellinin yaşadığını, kayıt altında olmayanların da bir o kadar olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Taşkın, 3 Aralık'ta da 50 ülke katılımıyla Dünya Engelliler Güzellik Yarışması'nı Türkiye'de yapacaklarını açıkladı. Sayıca azımsanamayacak olan engellilerin yaşamın bir parçası olarak görülmediğini belirten Taşkın, toplumun onları aralarına almak konusunda da yeterli eğitim ve kültüre sahip olmadığını söyledi. Hedeflerinin hem toplumun engellilere bakış açısını değiştirmek, hem de engellilerin hak ettikleri yaşam biçimini sunmak olduğunu belirten Taşkın, “Sosyal çözümlerle yaşamlarını kolaylaştıracak böyle bir etkinliği tüm dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Engelli oldukları için iş verilmeyen, kendi işlerini yapamadıklarından kimi zaman hor görülen engelliler, yarışmaya güzelliklerini sergilemekten çok seslerini duyurmak için katılmaya hazırlandıklarını söyledi. Topluma mesaj vermek isteyen engelliler, bunu bir fırsat olarak değerlendiriyor.

TEK PARMAĞIYLA BÖLÜM BİRİNCİSİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde oksijensizlikten beyin felçli olarak dünyaya gelen 24 yaşındaki Özge Gargun, başarının engel tanımadığına en iyi örnek. Tekerlekli sandalyesini kullanamayan, konuşamayan Gargun, tek parmağıyla kalem kullanarak gittiği okullarda hep birincilik aldı. Bilkent Üniversitesi İngilizce Dili Yüksekokulu İngilizce-Türkçe Çevirmenlik Bölümü birincisi Gargun, tanınan bir internet sitesinde operatörlük yapıyor. Kızı adına konuşan anne Füsun Gargun, “Medya başarıyla değil, hep güzellikle ilgileniyor. Biz de insanlara mesajımızı böyle veririz diye düşünerek yarışmaya katılacağız” dedi.

Haberin Devamı

YÜRÜDÜĞÜ ZAMAN KATILACAKTI

Sağlıklıyken hep bir güzellik yarışmasına katılmayı isteyen 24 yaşındaki Hülya Kalkan, 16 yaşındayken balkondan düşünce tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Açık öğretimde kamu yönetimi ikinci sınıf öğrencisi olan Kalkan, stilist olmak istiyor. Yüzünden gülücükleri eksik etmeyen Kalkan, “Balkondan düşmeden önce hep bir güzellik yarışmasında kendimi görmeyi düşlüyordum. Kısmet engelliyken katılmakmış. Ama hayat devam ediyor. Yaşamaya devam. Amaç katılmak, birlikte olmak. Zaten bizim gibi insanlar her zaman beraber olamıyor” dedi. Yarışmadan beklentisi sorulan Kalkan, hiçbir beklentisi olmadığını fakat yakışıklı bulduğu ‘Kargo’ grubunun vakolisti Koray Can Demir’le tanışmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İŞ İSTİYORUM

Beyaz Show’da Yeliz Güllü’yü görünce ertesi gün internetten yarışmaya katılma başvurusu yaptığını belirten 23 yaşındaki Fatma Yıldırım, doğuştan kemik eksikliği nedeniyle bedensel özürlü yarışmacılardan. Boyu 1 metre 10 santim olan Yıldırım, bugüne kadar 30 farklı iş başvurusunun hep geri çevrildiğini söyledi. Sekreterlik gibi bir iş istediğini vurgulayan Yıldırım, Seda Sayan’la tanışıp programına çıkmak istiyor.
Engelli Güzellik Yarışması'na katılacak bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler, Antalya'da kamp yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!