Güzelliğin büyülü 3’lüsü:AHA, peptid, enzim

Yaşlılığı yavaşlatmanın bu üç profesyonel ismi, şapkanın altından her gün çıkardıkları yeni mucizevi etkileriyle kozmetik dünyasındaki vazgeçilmezliklerini korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı

MEYVE ASİTLERİ

90’ların ortasında ‘alpha hydroxil asit’ ya da kısaca ‘AHA’ olarak hayatımıza giren meyve asitleri, kozmetik ürünlerinin değişmez içeriklerinden biri oldu. Bugün teknolojik ortamlarda oluşturulan AHA, geçmişte meyvelerden, şekerden ya da sütten elde ediliyordu. Böyle bakıldığında anti-aging’in en eski etken maddesi olma özelliğini de koruyan AHA’lar, antik yüzyıllardaki süt banyolarının vazgeçilmeziydi. Soyma özelliğiyle cilt yüzeyini düzeltmesi ve cildi kirlerden arındırması, ince çizgileri azaltması ve gözenekleri kapatması gibi birçok yararı bulunuyor. Tabii, cildi incelten her ürün aynı zamanda onu ışığa karşı da duyarlı hale getiriyor. Bu durumda meyve asitli ürünleri kullanırken mutlaka UV korumasını da düşünmek gerekiyor.

Haberin Devamı

PEPTİD

Bu kısa zincirin oluşturduğu protein, yaklaşık 10 yıldır kozmetikte kullanılıyor. En ilginç yanı ise cilt katmanlarında oldukça derinlere kadar ulaşabiliyor olması ve orada da etkisini ikiye katlayabilmesi. Örneğin, bağ dokusu hücreleri sayesinde kolajen üretimini harekete geçiriyor, ki bu cildin yeniden yapılanma sürecinde önemli bir süreç olarak biliniyor. Peptidler, hormonlar ya da botoks gibi nöromodülatör etkisi gösterebiliyor. Çalışma özellikleriyle sinir sistemini andırmaları sayesinde yüzeysel mimik liflerini rahatlatıyor ve gülme çizgilerinde belirgin azalma sağlayabiliyorlar.

ENZİM

DNA’ları onarıcı etkisiyle anti-aging araştırmalarının yeni yıldızı enzimler. UV ışınlarının cilt hücrelerinin genetiğine verdiği zararın boyutları, bilim adamlarının araştırmalarıyla artık kanıtlanmış durumda. Ancak bu zararların telafisi de bitkisel onarım mekanizmalarıyla mümkün olabiliyor. Kozmetik ürünleri için yosunlardan elde edilen ve ‘photozom’ olarak adlandırılan içerikler, hücre onarımını destekliyor, görünür yaşlılığın önüne geçiyor.
Optimist tahminlere göre, cildin derin katmanlarındaki yaralanmaların enzimler sayesinde gerileyebilmesi de mümkün.

Egzersizin altın kuralları

Egzersizin estetik bir görünüm için önemi tartışılmaz. Ama şunu tartışabiliriz; daha fazla kiloda ağırlık kaldırmak kasları daha çok çalıştırmak anlamına gelmiyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları fitness eğitmeni Özgür Güngör açıkladı.

Haberin Devamı

- Daha ağır antrenman ve güç egzersizleri yapmanız, daha biçimli kaslara sahip olacağınız anlamına gelmez.
- Bir egzersizden istenilen sonucun alınabilmesi için tekrar sayısının, hızının ve biçiminin eğitmenin önerdiği şekilde yapılması şarttır.
- Kasları güçlendirmek, her durumda fayda sağlamaz. İhtiyacınız güç değil, esneklik olabilir.
- Egzersiz programını keyfi nedenlerle değiştirmek verimi düşürür.
- Kol egzersizlerinde pazı bölgesine ağırlık verilir, oysa kol arkası daha hızlı gelişir ve estetik bir görüntü verir.
- Daha fazla mekik çekmek, karın kaslarını daha biçimli değil, dayanıklı yapar.
- Ayakları bir yere takarak ya da dayayarak mekik çekmek, hareketin verimini azaltır.
- Teknik nefes alıp-vermek, egzersizi doğru sayıda ve sırada yapmak kadar önemlidir.
- Esneme hareketlerini es geçmeyin. Hangi kas grubu çalıştırı-lırsa çalıştırılsın, uzun ve şekilli kas gelişimi için egzersiz sonrası stretching (esneme hareketleri) şarttır.
- Fitness’da en çok sırt kasları ihmal edilir. Duruş bozukluğu ve sakatlanma riskine karşı sırt kaslarınızı kuvvetlendirin.
- Göğüs egzersizlerinde eklemlerden destek almak, hareketin verimini azaltır.

Haberin Devamı

Saçlarda nostaljik esintiler

Yeni bohem

70’li yılların saç modelleri deyince aklımıza gelen ilk isimlerden biri şüphesiz iri dalgalarıyla Farah Fawcett. Yeni sezon defilelerindeki saçlar da o döneme sofistike bir gönderme yapıyor.
Ünlü saç tasarımcıları, kalın maşalarıyla yarattıkları yumuşak dalgalarla hippi akımının romantik ruhunu yakalamayı amaçlıyor. Saçlarda kullandıkları çiçek aksesuvarları da bu ruhun yansıması olarak karşımıza çıkıyor.
Yaz sezonuyla birlikte iyiden iyiye hayatımıza girecek olan bu bohem saç trendinin en önemli özelliği, saçların açık havada kurumuş izlenimi vermesi... Fön etkisi kesinlikle vurgulanmıyor; saçlar ya hafif dalgalı ya da ortadan dümdüz ayrılarak kullanılıyor. Tabii böylesi bir etki için uygulama sırasında en büyük yardımcılarınız, maharetli ellerin yanı sıra saç maşası ve saç köpüğü...

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Kişiye özel bal spa’sı

Perlier Honey Miel serisinin Bath&Shower Scrub peeling ürünü, ölü hücrelerin atıla-rak cildin pürüzsüzleşmesini sağlıyor. Tüm cilt tiplerine ve her yaşta kullanıma uygun bu ürün, içerisindeki özel bitkisel mikrosferleri ile cildi ölü hücrelerden arındırıyor, temizleyerek pürüzsüzleştiriyor. Özel bal ile zenginleştirilmiş ürün içeriğinde ayrıca arındırıcı kayısı ekstresi ve buğday kepeği bulunuyor.

Loewe’den kusursuz erkeklere

Solo Loewe Absoluto... Sıra dışı erkekler için yaratılan parfüm, iş hayatı ile aile hayatı arasında bir denge oturtmaya çalışan günümüz erkeğinin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için tasarlanmış. Hayattaki uyumsuzlukları çözmenin anahtarı ise armoni.

Haberin Devamı

Tenlerde portakal bahçeleri esintisi

Fransız bahçelerindeki portakal ağaç-larının gölgesinde filizlenen çiçeklerin taze kokusuyla huzur bulacağınız, bir gezintiye çıkmaya hazır mısınız? Bu huzur verici gezintiye sizi Ô de L’Oran-gerie parfümü çıkaracak...

Yazarın Tüm Yazıları