Güzel haber arıyorum

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Eski bir efsaneye göre, tatil günlerinde güleryüzlü haber vermeyen gazete, gazeteden sayılmaz. Ben de bu arife günü şöyle birkaç iyi, güzel haber bulmak için bütün gün çırpındım durdum.

İnşallah bu fedakárane gayretimi takdir edersiniz. Çünkü bu zamanda iyi haber bulmak, her babayiğidin harcı değil.

Muhabirlere ‘‘aman çocuklar, şöyle güzel bir haber var mı, iyi şeyler oluyor mu’’ diye soruyorum, kimseden ses gelmiyor. Önceki gün, büyük sitelerde doğalgaz kesintisi yüzünden insanlar donmuştu. Konuyla ilgilenen Necla Bayraktar'a sordum, ‘‘düzelmiş, düzelmiş’’ dedi. ‘‘Meseleyi halletmişler, doğalgaz vereceklermiş.’’

Niye bozulmuştu, nasıl düzeldi? Orasını pek anlamadım, ama bugüne kadar İstanbul'da doğalgaz tüketiminin en yüksek olduğu günü biliyorum: 9 Ocak 2000 (Bir önceki Ramazan Bayramı). Demek ki bayramlarda herkes evinde olduğu için doğalgaz çok kullanılıyor. İGDAŞ'ın bunu düşünerek tedbir almış olması, herhalde iyi haber sayılır değil mi?

Sonra orayı burayı karıştırınca, başka bir iyi haber daha buldum.

Bir Süleymaniye evi kurtuldu

İstanbul Üniversitesi Süleymaniye'de restore ettiği tarihi Küçük Ev'i konukevi olarak hizmete açmış!

Süleymaniye evleri, Hürriyet İstanbul'un özel ilgi alanlarından biri. Güya koruma altındaki bu ahşap evlerin nasıl birer birer yakılıp yıkıldığını bizim sayfalarımızda az okumadınız. İstanbul Üniversitesi yönetimini bu konudaki vurdumduymazlığı yüzünden çok sert sözlerle eleştirmiştim. Çünkü semtteki 250 tarihi evden 17'si üniversiteye aitti ve bugüne kadar hiçbir şey yapılmamıştı.

Şimdi 270 metrekare alana sahip, 3 kattan oluşan bu binanın bir yılda restore edildiğini öğrenince çok sevindim. Projeye 108 bin dolar harcanmış. Üstelik, üniversite önümüzdeki ay iki evin daha restorasyonuna başlayacakmış.

İşte bu sahiden güzel bir haber. Artık size içim rahat olarak veda edebilirim sevgili okuyucular. Bayramınızı kutlar, mutlu bir yeni yıl dilerim. Hürriyet İstanbul, yerini Hürriyet Bayram eklerine bırakarak tatile giriyor. 2 Ocak 2001 salı günü yeniden buluşmak üzere hoşçakalın.

Yazarın Tüm Yazıları