Güzel bir kalça ve düzgün bacakların sırrı

Yazla birlikte vücudumuzdaki küçük defoların da günyüzüne çıkması kaçınılmaz.

Haberin Devamı

Ancak bazı S.O.S ipuçlarıyla tatile sıkı kalçalar, şimdikine oranla çok daha formda bacaklarla çıkmanız mümkün...

Sıkı bir popo ve düzgün bacaklar, tüm kadınların hayali. Celebrity Fitness’ın müdürü Raşit Demiryas, hazırladığı egzersiz programıyla kalça ve bacakların istenilen forma ulaşacağını belirtiyor ve ekliyor: “Yaza girmeden sıkı bir popo ve selülitsiz bacaklara sahip olmak hayal değil.”

Vücudun sadece bir bölgesinden yağ atmak ve zayıflamak mümkün değil. Selülit problemini ve vücudun genel yağ dokusunu azaltmak için şu faktörlerin bir arada olmasına dikkat etmelisiniz: 

Günlük beslenme düzeninizde düşük kalorili ve yağsız gıdalara yer verin

Özel olarak hazırlanmış kalça ve bacak antrenman programı uygulayın

Aerobik bir çalışma seçin (yürüyüş, bisiklete binme, yüzme, jogging, aerobik, shape-up, step, ip atlama, kick boxing vs.) 

Haftalık antrenman programınızın gün aşırı olmasına özen gösterin. Örneğin
pazartesi-çarşamba-cuma veya salı-perşembe-cumartesi gibi...

Haberin Devamı

VÜCUT AĞIRLIĞI İLE ÇÖMELME

Bacaklarınızı omuz hizasında açın

Ellerinizi belinizin iki yanına veya önden omuzlarınıza koyarak çömelme pozisyonu alın; sonra tekrar bir önceki pozisyona dönün.

Bu hareket daha ziyade ısınma amacıyla ve egzersize yeni başlayanların harekete adaptasyonu için kullanılır. Egzersiz sırasında tüm bacak ve kalça kasları tam bir konsantrasyon halinde olmalı. Çömelirken nefes alın, dik konuma gelirken nefes verin.

DUMBLE’LAR İLE ÇÖMELME

Avuç içleri vücuda dönük ve omuz hizasında olacak şekilde dumble’larınızı elinize alın. Vücudunuz dik ve ayaklarınız omuz genişliğinde olsun.

Bu konumda nefes alın. Vücudunuzu öne eğmeden, yere doğru, bacaklarınız ile yer arasında 90 derecelik açı oluşana kadar çömelin. Nefes vererek tekrar dik konuma, başlangıç durumuna dönün.

Bu egzersizi yaparken, hareket boyunca omurganın zarar görmemesi için vücut dikliğini korumaya ve öne doğru eğilmemeye dikkat edin. Ayrıca bacak kaslarını hiç gevşetmeden tam bir konsantrasyon ile egzersizi devam ettirmeye çalışın. Hareketi uygularken bacaklar arasındaki mesafe, kas gruplarının farklı kısımlarının çalışmasını sağlar.

DUMBLE’LA ÜST BACAK ÇALIŞMASI

Vücudunuz dik ve bacaklarınız tamamen birbirine bitişik şekilde durun. 

Avuç içleri vücudunuza dönük olacak şekilde elinize dumble’larınızı alın. 

Bu konumda nefes alarak, vücudunuzu öne eğmeden, yere doğru çömelin. Bacaklarınız ve yer arasında 90 derecelik bir açı oluşturuncaya kadar çömelin. Nefes vererek tekrar dik konuma dönün.

Hareket boyunca, omurganın zarar görmemesi için yapılması gereken vücut dikliğini korumak ve öne doğru eğilmemektir. Ayrıca bacak kaslarını hiç gevşetmeden hareketi devam ettirmek çok önemli. Bu egzersiz özellikle üst bacak kaslarını çalıştırıyor.

Haberin Devamı

Dekolte mevsimi açıldı

Havalar ısındı, kadınlar atağa geçti. Gecelerde sırt ve göğüs dekoltesi bol kıyafetler görünmeye başladı.  Bize düşen şimdi bu dekolte savaşlarında Sezar’ın hakkını teslim etmek. Kusursuz sırt dekoltesinin sırrı biraz da kıvrımlarda gizli.
Dolayısıyla eğer bel oyuntunuz yoksa fazla heveslenmeyin sırtınızı sergilemek için. Buna en iyi örnek, açıkça görüldüğü üzere, Sibel Tüzün ve biraz kilo aldığını gözlemlediğim Ebru Destan. Petek Dinçöz’ün elbise modelini pek beğenmesem de dekoltenin zarafetini ortaya koyduğunu yadsıyamam.

Yaz meyveleri diş sağlığını etkiliyor

ımplantolog Doç Dr. Tosun Tosun, yaz meyvelerinin ağızda asit birikmesine yol açtığını ve bu asitlerin de dişlerde tahribata neden olabileceğini belirtiyor:
“Yaz mevsimine geçişlerde hızla ısınan hava, yorgunluk ile birlikte bağışıklık gücünü azaltıyor. Vücudun savunma mekanizmasının zayıflığında, ağızda yaşayan bakteriler de çoğalarak dişetlerinde enfeksiyon yaratıyor.
Buna ek olarak mevsim meyvelerinin tüketiminin artması, zaten bol asitli olan bu gıdaların da katkısıyla ağzın iç bölgesinde asitlerin çoğalmasına yol açıyor. Ağızda asit oranı çoğalınca bakteriler hemen hareke geçiyor ve dişlerdeki iltihaplanma oranını yükseltiyor. Ağızdaki asitlerle başa çıkabilmek için diş fırçalamanın dışında ağız gargarası ve diş ipi ile bakımınızı desteklemelisiniz.”

Haberin Devamı

Çilek, erik, kayısı, kiraz... Yaz meyvelerini seviyoruz. Ama asit oranları yüksek bu meyveleri fazla tüketmenin dişlere zararlı olduğunu bilen az... Peki ne yapmalı?

Yazın en rahat saç trendi örgü

Çocukluğumuzun sempatik örgü trendi 2010 yazında
Hollywood kadınlarının gözdesi. Saçların örülerek başın arka tarafında ya da tepesinde toplandığı rahat topuzlar, 60’ların hippi stiline de nostaljik bir gönderme yapıyor.

Sienna Miller’ın başı çektiği  örgü topuzlar, şüphesiz bu sezonun en sempatik saç trendi olacak. Üstelik ister gündüz rahat kıyafetlerle ister gece şık bir davet için ‘full makyaj’la kesinlikle abes durmuyor. Aksine her tarzı tamamlayıcı bir görüntüsü var.
Modelin uygulanması da oldukça pratik. Saçları bildiğimiz şekilde örün. Ardından örgüyü başın üst kısmına doğru döndürerek bir saç bandı gibi sabitleyin. Aynı etkiyi  klasik örgüden biraz daha farklı olan balıksırtı örgüyle de gerçekleştirebilirsiniz.
Belki bu model için bir başkasının yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Çünkü balıksırtı örmeyi herkes bilemeyebilir.

Haberin Devamı

“Gossip Girl” yıldızından şık örgü: Atkuyruğu

Sıradan bir model diye bildiğimiz saç örgüsü ancak bu kadar şık hale getirilebilirdi. “Gossip Girl” dizisinin başrol oyuncusu Blake Lively’nin başının arkasında topladığı örgü atkuyruğu hiç de sıradan durmuyor doğrusu. Hem saç modeli hem de kendisi bir alkışı hak ediyor.

EDİTÖRDEN...

İpeksi düz saçlar

‘Ünlülerin kuaförü’ olarak tanınan Lee Stafford, saç tasarımları kadar kendi yarattığı saç bakım serisi ile de adından söz ettiriyor. Her biri Lee tarafından özel olarak geliştirilen ürünler, fantastik bir görüntü yaratmanın yanı sıra muhteşem kokuyor. Lee’nin ‘Poker Straight’i ise dümdüz, ipeksi saçlar vadediyor. Serinin özel ürünleriyle evinizde de salonda yapılmış saçlara sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mutlu kadının kokusu

Carolina Herrera, detaylardan ve unutulmaz anlardan ilham alan yeni parfümü ile karşımıza çıkıyor. Parfümün yaratıcısı, tasarımcının kendisiyle aynı adı taşıyan kızı Carolina... Modern ve dinamik olduğu kadar tutkulu ve duygusal kadının parfümü CH, duygularına kulak veren, eğlenceli, zarif ve mutlu kadını ifade ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları