Güzel bir gece için

Güncelleme Tarihi:

Güzel bir gece için
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00



Haberin Devamı

Liv Tyler, Matt Dillon, John Goodman ve Michael Douglas'ı biraraya getiren Onunla Bir Gece, bir kadının güzelliğini kullanarak erkeklere istediğini yaptırmasını konu alan hoş bir komedi.

Herşey bir gecede McCools barında başlar. Randy, McCools barını işletmekte, avukat Carl ise barın kapandığı geç saatlere kadar orada oturmaktadır. Dedektif Dehling'in oraya geliş nedeni ise işlenen bir cinayettir. Üçünün barda buluştuğu gece Jewel adında, insanın aklını başından alacak genç bir kadın bir anda ortaya çıkınca hava biraz daha ısınır. Gece bitmeden önce artık üç erkek de Jewel'ı düşünür olmuştur. Zira genç kadın bu erkeklerden birisinin aklını başından almış, bir diğerine hayattaki karısını, sonuncusuna da ölmüş karısını unutturmuştur. Herşeye rağmen Jewel son derece belalı bir kadındır ve amacı da bu üç adamı yan yana getirmekten çok daha başkadır.

Liv Tyler, Matt Dillon, John Goodman, Paul Resier ve Michael Douglas, Onunla Bir Gece (One Night At McCools) isimli kara komedide biraraya geliyorlar. Filmde ayrıca Andrew Dice Clay, Richard Jenkins, Reba McEntire ve Helen Moore rol alıyor. Hollandalı yönetmen Harald Zwart'ın yönettiği filmin senaryo yazarı Stan Seidel. Filmin oyuncularından Michael Douglas aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstleniyor. Şu ana kadar filmi izlemiş olanlar Onunla Bir Gece'nin son derece zekice kaleme alınmış senaryosuyla son yılların en komik filmlerinden biri olduğu konusunda birleşiyorlar.

KADININ GÜCÜ

Michael Douglas, Stan Seidel'ın senaryosunu okuduğu zaman çok beğendiğini söylüyor ve şöyle diyor: ‘‘Gri bölgelerde duran karakterler beni hep çekmiştir. Filmdeki kimseyi kötü ya da iyi olarak görmüyorum. Jewel sahip olduğu nitelikler sayesinde hayatta istediği şeyleri elde etmeyi erken yaşlarda öğrenmiş genç bir kadın. Güzelliğini, vücudunu, çekiciliğini kullanıyor.’’

Yönetmen Harald Zwart ise filmi ‘‘Kadınların erkekler üzerindeki gücü ve bir grup insanın farklı gerçeklikleri nasıl algıladıkları hakkında bir kara komedi’’ olarak tanımlıyor.

Liv Tyler da sürekli olarak kesin dönüşümler geçiren Jewel karakteri ile kendi hayatı arasında paralellikler kuruyor: ‘‘Hayatta gerçekten dürüst olmaya çalışırım... Herşeye rağmen Jewel hiç de kurnaz değil. Onunda pek çoğumuz gibi, içinde hep ulaşmayı istediği şeyler var. Fakat hep acelesi var, her planı sadece birkaç günü kapsıyor ve bu nedenle de başa çıkması gereken yeni unsurlar ortaya çıkıyor. Tek istediği duygularını durdurabileceği ve evim diyebileceği bir yer. Tabii yaptıklarına bakarsak, hedeflerine ulaşmak için herşeyi kullandığını görüyoruz. İstediği herşeyi yaparak düşlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Yaşamı boyunca, bunları elde edebileceği yollar bulmaya çalışıyor. Bazı farklı taktikleri var. Her erkeği ihtiyaçlarını karşılayarak yönlendiriyor ve istediği şeyi onlardan nasıl alacağını biliyor. Sonuçta film gerçekten onlar hakkında değil, istediği şeyleri elde edebilmek için onlara ne verebileceği ile ilgili.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!