Güzel atmosfer

EFES Pilsen varolma maçında Yunan rakibi AEK'yi 69-62 yenmeyi başardı. 10 bini aşkın muhteşem bir seyirci önünde güzel bir atmosferde lacivert beyazlılar, istedikleri farkı elde edecek (18 sayı) oyunu ortaya koyamadılar.

Kaybettikleri anda Avrupa'ya veda edecek olan Efes Pilsenli oyuncuları stres basmıştı. Savunma ve hücumda istedikleri seviyeye bir türlü çıkamadılar. İki kez 13 sayılık farkı yakalasalar da AEK, oyundan hiç kopmayarak farkın daha da açılmasını önledi.

Kecman'ı niye aldılar?

Efes Pilsen'de Ender, Domercant ve Ermal, maçı kazandıran oyunculardı. Solomon bu karşılaşmada sanki sahada yoktu. Ondaki düşüşü ve Kecman'ın bu takımda ne işi var çok merak ediyorum. Oyuna her zaman girip, toparlayan Alper'in sakatlığı da lacivert beyazlıların aleyhine oldu. Fark elde etmek için biraz da hakemlerin iyi niyetli olması gerekirdi. Ama ben gördüm ki, bu hakem üçlüsü, Efes Pilsen'in 13 sayılık farkı elde ettiği iki anda da lacivert beyazlı oyuncuların emeğini çaldı.

Önemli bir adım

Efes Pilsen'in birinciliğinin elden gitmesinde suç belki de Atina'da son saniyede kaybedilen ilk maçtı. O yenilgiyle temsilcimiz, o gün birincilik şansını yitirmişti. Ancak dün ne olursa olsun maçı kazanarak çeyrek finale çıkmayı başardılar. Eski oyunlarını oynamasalar da bu Türk basketbolu için önemli bir adım.

Şimdi rakip TAU Ceramica. 3 maçlık seride 2 maç rakip sahada oynanacak. Efes Pilsen'in bir an önce hücum ve savunmasındaki sürekliliğini tekrar elde etmesi gerekiyor. Yoksa Final Four'a gitmemiz hayal olur.
Yazarın Tüm Yazıları