Güvercin yeniden uçuyor

Güncelleme Tarihi:

Güvercin yeniden uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 00:00

Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması, beş yıl aradan sonra yeniden düzenleniyor.

Haberin Devamı

Ali Rıza Türker’in organize ettiği Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması, beş yıllık aradan sonra yeniden düzenleniyor. 31 Mayıs-6 Haziran günleri arasında gerçekleşecek Kuşadası Festivali etkinlikleri içinde yer alacak organizasyon için önceki gün Dedeman Otel’de bir tanıtım daveti verildi.

Finalistler belirlendi           

Yarışmada mücadele edecek müzisyenlerin de katıldığı davette konuşan Ali Rıza Türker, başkanlığını Atilla Özdemiroğlu’nun yaptığı jürinin, 329 katılımcı beste arasından 10 finalisti ve iki yedek besteyi belirlediğini söyledi.

Ödül töreni 5 Haziran’da

Türker’in verdiği bilgilere göre, ödül töreni 5 Haziran gecesi yapılacak ve Kral TV’den naklen yayınlanacak. Metin Özülkü’nün yöneteceği orkestra eşliğinde yarışacak finalistler arasından 1’inci seçilecek besteye 20 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü verilecek.

Manço Ödülü Livaneli’ye Daha önce birçok önemli sanatçının aldığı Barış Manço Özel Ödülü bu yıl, Manço ailesinin isteği üzerine Zülfü Livaneli’ye verilecek.

Haberin Devamı

Babasının kopyası 

Davete katılanlar arasında Barış Manço’nun eşi Lale Manço ile küçük oğlu Batıkan Manço da vardı. Babasına olan benzerliğiyle dikkat çeken Batıkan Manço, babasının izinden gittiğini belirterek “7’den 77’ye adlı yarışmayı TRT için yeniden çekeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!