Güvenpark mercek altında

Ankara Hürriyet kent dosyalarına bugün bir yenisini daha ekliyor. Başkent’in kalbindeki Güvenpark’ın ‘işgali’nin nasıl gerçekleştiğini fotoğraflarıyla sizlere aktaracağız.

Haberin Devamı

Merkezdeki tek önemli yaya bölgesi ve yeşil alan olması gereken Güvenpark; dolmuşlara, otobüslere, polis noktasına ev sahipliği yapıyor.
Güvenpark’a vakit geçirmek, nefes almak ya da dinlenmek için giden, yok denecek kadar az.
Park ya da meydan olarak kullanımı konusunda kentlinin ümidini kestiği Güvenpark’la ilgili yazı dizisi fikrinin nasıl ortaya çıktığını kısaca anlatayım.
SARAÇOĞLU ZİRVESİ UMUT OLDU

Güvenpark’a komşu Saraçoğlu Mahallesi’nde restorasyon çalışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde toplantılar dizisi başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ATO ve Mimarlar Odası ‘Devlet Mahallesi’ olarak da anılan Saraçoğlu’nu masaya yatırdı.
Amaç tarihi kent merkezini ortaya çıkarmak. Uzun vadeli planlar arasında bakanlıkların taşınmasıyla birlikte ‘müzeler bölgesi’ oluşturmak bile var.
Fakat heyecan verici fikirlerin tamamı hayata geçirilse dahi, merkezi cazip hale getirmek Güvenpark ‘temizlenmediği’ sürece mümkün görünmüyor.
SON SÖZ YÖNETİCİLERDE OLACAK

Haberin Devamı

İşte buradan hareketle, Güvenpark’ı Ankara Hürriyet olarak mercek altına aldık. Ankara Hürriyet’in başarılı muhabirleri Oğuz Demir, Ender Baykuş, Mert Gökhan Koç ve stajyer muhabirimiz Sedat Cenikli özenli bir çalışma yapıp, Güvenpark yazı dizini oluşturdu.
Hafta boyunca Güvenpark’ın dününü bugününü okuyabileceksiniz. Ardından önce kentin yöneticilerine sonra ülkenin yöneticilerine soracağız:
‘Güvenpark için ne yapabılabilir?’

Yazarın Tüm Yazıları