’Güvenli Yeşil Bina Projesi’ Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

’Güvenli Yeşil Bina Projesi’ Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 11:06

TÜRK STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ (TSE) KAYSERİ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ. TOPLANTIYA KATILAN TSE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖR MÜDÜRÜ OSMAN ÖZDEMİR,”GÜVENLİ YEŞİL BİNA PROJESİYLE, GÜVENLİ YAPILAR ORTAYA ÇIKACAK” DEDİ.

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Kayseri İl Koordinatörlüğü, Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan TSE Yapı Malzemeleri Sektör Müdürü Osman Özdemir,”Güvenli Yeşil Bina Projesiyle, güvenli yapılar ortaya çıkacak” dedi.
TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Binası’nda düzenlenen toplantıya, TSE Yapı Malzemeleri Sektör Müdürü Osman Özdemir, TSE Kayseri Koordinatörü Mahmut Ulaş ve üye kurumların temsilcileri katıldı. Türkiye’de İnşaat Sektörü ve Güvenli Yeşil Bina Sertifikası Projesi’nin tanıtıldığı toplantıda konuşan TSE Yapı Malzemeleri Sektör Müdürü Osman Özdemir, “Yeşil Bina Sertifikasyonu aslında bundan 20 yıl önce Amerika ve Japonya’nın katkılarıyla başladı. TSE ne yaptı. Bu sertifikasyonun başına güvenli ibaresini koydu. Bu projede kamudan inananılmaz paydaşlarımız var. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bunlara örnek olarak gösterilebilir. 8 tane komite oluşturduk. İlk defa duyabilirsiniz. Yapı malzemelerinde organik bileşikler, kanserojen maddeler arasında formaldehit bir çok yapı malzemesinde bulunur. Yeşil anlamında bunları tespit ettik. 0 Binaların sadece yeşil olması yetmiyor. Güvenlide olması gerekiyor. Bu kısmı da deprem komitesi halletti” dedi.
TSE İl Koordinatörü Mahmut Ulaş da, "Bu toplantıda Yeşil Bina Projesi’ni tartışacağız. Akabinde beton konusuna geçeceğiz. Bu toplantıları önemi çok fazladır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!