Güvenen ve Ege kararnamesi

Güncelleme Tarihi:

Güvenen ve Ege kararnamesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yeni Hükümet, ekonomi yönetiminde kendi kadrosunu kurmaya devam ediyor. Hazine Müsteşarlığı'na Mahfi Eğilmez, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne Yener Dinçmen'in getirilmesiyle başlayan ekonomi yönetimindeki yeniden yapılanma, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'na (DTM) yapılacak atamalarla devam edecek.

DPT Müsteşarlığı'na eski DİE Başkanlarından, OECD nezdindeki Büyükelçi Prof. Dr. Orhan Güvenen, DTM Müsteşarlığı'na da eski DPT Müsteşar Yardımcılarından Dr. Yavuz Ege'nin getirilmesi kesinleşti.

Güvenen ile Ege'nin atanmalarına ilişkin kararnamelerin hazırlandığı ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayına sunulduğu öğrenildi. Bu iki atama kararnamesinin bugün ya da yarın yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

DIŞ TEMSİLCİLİK

DPT Müsteşarlığı'ndan ayrılacak olan Necati Özfırat'ın Güvenen'den boşalan dış temsilciliğe gidebileceği konuşuluyor.

Bu arada Eximbank Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi kesinleşen Selçuk Demiralp'in atama kararnamesinin hazırlandığı, yakında Demirel'in kararnamesinin de yayınlanacağı belirtildi. Şu anda Londra'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nda guvernor olarak çalışan Demirel'in bu ay sonunda yurda dönerek, görevine başlaması bekleniyor.

Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı için arayışlar devam ediyor. Başkanlığa eski Başkan Yardımcılarından Uğur Bayar'ın getirilebileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!