Güvenceyle dönüşe ret

Güncelleme Tarihi:

Güvenceyle dönüşe ret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 01:56

Ergenekon davasında dosyaları ayrılan 5 firari sanığın İstanbul 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edildi.

Haberin Devamı

Duruşma savcısı İbrahim Kayapınar, İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan ile emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama ve gıyabi tutuklama kararlarının kaldırılmasını talep etti. Diğer sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Debzlelvidze hakkındaki yakalama emirlerinin de tutuklamaya yönelik verildiğine dikkat çeken Kayapınar, bu sanıklar hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama emrinin kaldırılarak, savunmaları alındıktan sonra serbest bırakılmak üzere yeniden yakalama emri düzenlenmesini istedi. Mahkeme heyeti 18 Ağustos 2014 tarihli kararda ayrıntısı ile belirtilen gerekçeler dikkate alınarak, Dalan ve Bakıcı hakkındaki yakalama ve gıyabi tutuklama talebi ile Türkiye’ye dönmeleri halinde tutuklanmayacaklarına dair güvence verilmesi talebinin bu aşamada reddine karar verdi. Mahkeme, ayrıca Dalan’ın avukatlarının mal varlığı üzerine konulan tedbir kararının kaldırılması yönündeki talebi de sanığın savunması alınmamış olması nedeniyle reddetti. Sanıklar hakkındaki yakalama emirlerin infazının ve Ergenekon ana dava dosyasının Yargıtay’dan dönüşünün beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

ALTYAPISI KAYDI

Duruşmada söz alan Bedrettin Dalan’ın avukatı Celal Ülgen, “Bugün elinizdeki dosyanın altyapısı kaymıştır. Delillerin hukukiliği kaybolmuştur. İnsanların seyahat etme özgürlüğü ve yurtdışına çıkmasını engelleyen tek dava bu davadır. Mahkemeniz yavaş yavaş dağılan sis bulutlarının içerisinde maddi gerçeğe ulaşmak istiyorsa, müvekkilin huzurda ifade vermesini sağlamalıdır” dedi. Mustafa Bakıcı’nın avukatı Faruk Emre Akın ise müvekkilinin asker olduğunu belirterek, “Yıllarca PKK ile mücadele etmiştir. Ancak PKK’lı sanıklar tutuklu değilken müvekkilimin tutuklu kalması ironiktir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!