Güven timleri, güven veriyor

Güncelleme Tarihi:

Güven timleri, güven veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 12:55

Güven timleri, güven veriyor

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON,(DHA) – TRABZON Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri, kentte yürüttükler çalışmalarıyla şüpheli şahıslar ve dolandırıcılık suçları başta olmak üzere suçlulara göz açtırmıyor. Bölgede artırılan çalışmalarda suç işlenmeden suçun engellenmesi noktasında ekipler yoğun gayret gösteriyor.

 

Trabzon'da İl Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Orhan Çevik, son günlerde özellikle terörle mücadele kapsamında Tonya ilçesinde PKK terör örgütüne ait mühimmat sığınağının bulunması kapsamındaki çalışması ve birçok asayiş olayının çözümü noktasındaki talimatlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Çevik'in özel talimatı doğrultusunda, kentte hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel taciz, yağma ve görevi kötüye kullanma gibi suçlara mücadeleye yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Asayiş Şube Müdürlüğü bahse konu suçlara anında müdahale edebilme ve şüphelileri yakalamak için oluşturduğu Güven Timleri kentte faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor. Özellikle üniversite mezunlarından ve alanında uzman polislerden oluşan timler kentte sivil hayata karışarak suçlulara adeta göz açtırmıyor. Şehrin yaya trafiğinin en yoğun olduğu cadde, sokak ve alanlarda simitçi, gişe görevlisi, esnaf ve seyyar satıcı gibi davranarak görev yapan Güven Timlerince yürütülen çalışmalarda da son günlerde suç oranlarında düşüş yaşandığı öğrenildi. Ekipler kendilerine özgü geliştirdikleri bir dizi yöntemlerle suç işlenmeden suçun engellenmesi yönünde son günlerde de önemli başarılar elde etti. Birçok suçun aydınlanması noktasında özveriyle çalışan ekipler kentte son günlerde telefon dolandırıcılığıyla ilgili yürüttüğü çalışmalarda yaklaşık 200 milyon lira ve 22 bin Euro'nun dolandırıcıların eline geçmesini önledi.

Öte yandan ekipler ayrıca son bir haftada 23 hırsızlık, 2 yankesicilik, 2 yağma, 18 dolandırıcılık, 16 aranan şahıs, 15 narkotik ve 11 taciz olayına müdahale ederek şüphelilere gerekli işlemleri de yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!