Guti'yi aradım

BEŞİKTAŞ, İnönü Stadı’nda ummadığı bir rakiple karşılaştı. Karabükspor, hiç kimsenin beklemediği kadar iyi mücadele etti ve direndi.

Guti’nin sakatlığı, Quaresma’nın kulübede oluşu, Beşiktaş’ın bütün planlarını bozdu. Orta sahadaki bütün etkinlik, Karabükspor’daydı. Misafir takım özellikle ilk yarıda çok baskılı oynadı ve Beşiktaş’tan daha net pozisyonları girdi.

Ernst ve Fernandes’in iyi günlerinde olmayışı, Beşiktaş’ın oyun organizasyonunda kopuklukların oluşmasına sebep oldu. Buna bir de Guti’nin yokluğu eklenince siyah beyazlılar, bir türlü oyuna ağırlığını koyamadı. Çünkü İspanyol yıldız, oyunu istediği gibi yönlendirip, hücumdaki arkadaşlarına da harika paslar atıyordu.

Orta sahada bu eksiklikler olunca, son 15 dakikaya kadar Beşiktaş, oyunda üstünlüğü eline geçiremedi.

Bobo nerede?

Quaresma, hasta olduğu için maça kulübede başladı. Ama oyuna sonradan giriyor. Maça başlarken hasta da, oyuna girince mi hasta değil?

Quaresma, oyuna girdikten sonra, Beşiktaş’ın çehresi değişti; kontrolü ele geçirdi, pozisyonlar buldu. Çünkü Portekizli, rakibi yıpratıyor, korkutuyor.

Hilbert de, gününde değildi. Hep oynamak istediği ön bölgede oynadı ama istediği pozisyonları bir türlü yaratamadı.
Gelelim Almeida’ya... Almeida, bir santrfor özelliğinden daha çok sol ayağıyla muhteşem asistler yaptı. Bir de sayılmayan golü var.. Bunun yanı sıra Almeida, istediği topları alamıyor. Çok kenarlara gidiyor, gol bölgesinden uzaklaşıyor. Dünkü karşılaşmada, Bobo’yu kenara atmamak lazımdı. Almeida-Bobo değişikliği yapılabilirdi.

Kısacası, dün akşam Beşiktaş’ta oyun ve orta saha organizasyonu yoktu. Guti’nin olmayışı, büyük kayıp. Quaresma’nın olmayışı da Beşiktaş’ı etkileyen ikinci sebepti.

Beşiktaş, dün iyi oynamadı. Bunun sebebini Karabükspor’un dirençli futbolu olarak gösterebiliriz. İyi top yapan, iyi hücuma çıkan bir takım Karabükspor. Emenike gibi bir oyuncuları var ki, tek başına bir takım. Tank gibi kuvvetli. Ama bu oyuncuları hakemler korumalı. Bu oyuncuya yapılan normal faulleri hakemler çalmıyor. Sonra da Emenike’yi durdurmak için sert fauller yapılıyor. Hakemler de bunu es geçiyor.

BEĞENDİM
Emenike’nin performansını.

BEĞENMEDİM
Hakemlerin kötü yönetimini.

DİKKAT
Emenike’nin pozisyonu penaltıydı.
Yazarın Tüm Yazıları