Guti'nin kalitesi

SCHUSTER, hem ofansif hem de akıllı bir kadro tercihi yaparak, Guti’yi ön liberodan alıp, daha öne yani yeteneklerini daha iyi kullanabileceği, Nobre’ye daha yakın bir yerde oynattı.

Haberin Devamı

Ernst-Aurelio ikilisinin mücadelesine Quaresma ve Guti’nin kalitesi katılınca doğal olarak Beşiktaş maça iyi başladı.
Bu 20 dakikalık dönemde siyah beyazlıların iyi olmasının sebepleri; Guti’nin akıllı ve kaliteli oyunu, maçı daha çok istemeleri ve Quaresma’nın öne doğru çabuk oynayabilmesi idi. Beşiktaş, bir de son 20 dakikada etkiliydi. Fakat burada etkinliğinin en önemli sebebi Emre’nin oyundan çıkmış olmasıydı. Üstüne, risk alarak Bobo’yu da sokan Schuster maçı döndürmeyi başardı.
Zeki mi, zayıf mı?
Enteresan bir oyuncu Alex. Rakibin dirençli olduğu anlarda ortada gözükmeyen, takım golü bulduktan ya da rakip konsantresini kaybettikten sonra ortaya çıkan ve etkili olan bir oyuncu. İşte Alex’i tartışılan hale getiren de bu. Alex, bu haliyle zeka ile zayıflık arasında gidip gelen bir durumun oluşmasına neden oluyor. O yüzden kimine göre akıllılık yapıyor, kimisine göre de kaçak güreşiyor. Ama sonuç ne diyor; Alex çıktı, gol geldi.
Emre çıkınca...
İlk yarı çok gol kaçıran ve oyunu rahat tutan Fenerbahçe’de, dengeleri Beşitkaş lehine değiştiren ne Schuster ne de Beşiktaşlı oyunculardı. Emre’nin oyundan çıkması, takımı orta sahada daha kalabalık bir hale getirse de kritik bir oyuncunun yokluğunda Fenerbahçe iyice kendi sahasına hapsoldu. Emre’nin oyunda olmadığı anlarda Fenerbahçe, baskıyı kıracak pasları ve çıkışları yapamadı. Bu kadar geri gömülmüş hangi takım olursa olsun, kalecisi iyi de oynasa hata yapar.

BEÄžENDiM

Haberin Devamı

Zekası, kalitesi, sorumluluk alması ve liderliği ile Guti.

BEÄžENMEDiM

İsteksiz ve moralsiz haliyle takımı eksik oynatan Alex.

Fenerbahçe neden kazanamadı?

 Kaçırılan pozisyonlar.
 Emre’nin oyundan çıkması.
 Giren oyuncuların etkisizliği.
 Alex’in kötü oyunu.

BeÅŸiktaÅŸ neden yenilmedi?

 Guti’nin kalitesi, oyun görüşüÂ
 Quaresma’nın istekli ve öne doğru çabuk oyunu
 Schuster’in risk alması..

DÄ°KKAT

Derbiyi berabere bitirmiş olsa da bu oyun felsefesi Beşiktaş’a çok şey katar.

Yazarın Tüm Yazıları