ANKARA HABERLERİ

Gut hastalığında pürin kısıtlanır

Hürriyet Haber
16 Haziran 2017 - 15:13Son Güncelleme : 16 Haziran 2017 - 15:14

40 yaş üzeri yetişkinlerin gut hastalığına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirten beslenme ve diyet uzmanı Arzu Şen, şu bilgileri verdi:

Hürriyet Haber

“Gut; ürik asidin özellikle ayak başparmağı, diz gibi eklem yerlerinde birikmesiyle şişkinlik, kızarıklık ve şiddetli ağrıyla kendini gösteren bir hastalıktır. 40 yaş üstü yetişkinlerde, kilolu erkeklerde ve devamlı alkol alanlarda sık rastlanır. Hastalık durumunda vücutta ürik asit seviyesi yüksek seyreder. Ürik asidi düşürebilmek için de pürin kısıtlanır. Proteini yüksek besinlerin tüketim sıklığı ve miktarları diyette belirlenir. Bunlar orta derecede purin içeren; et, tavuk, balık, kuru baklagiller, karnabahar, ıspanak, bezelye, mantar ve kuşkonmazdır. Yüksek derecede pürin içeren küçük balıklar, kabuklu deniz hayvanları, sakatatlar, av etleri diyette yasaklanır. Sebze ve meyve tüketiminin arttırılması sağlanır. Bol su ve sıvı tüketimi şarttır. Ürik asit kristallerinin atımını kolaylaştırır. Alkollü içecekler kesinlikle yasaktır. Eğer gut bir kronik hastalığa eşlik ediyorsa, diyet programları birleştirilir.”

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Gut hastalığında pürin kısıtlanır hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 16 Haziran 2017 tarihinde saat 15 13’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Gut hastalığında pürin kısıtlanır haberi güncellenecektir.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    23 Haziran 2017, Cuma
    • İmsak
      03:17
    • Guneş
      05:14
    • Öğle
      12:58
    • İkindi
      16:54
    • Akşam
      20:29
    • Yatsı
      22:16
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı