Gururumuz Hamza

Güncelleme Tarihi:

Gururumuz Hamza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2005 09:44

96 kilo sporcumuz, Estonyalı'yı güle oynaya yendi, Litvanyalı ve Çek rakibi karşısında zorlanmasına rağmen finale yükseldi. Hamza, 7. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

B ULGARİSTAN'ın Varna kentinde yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda yüzümüzü ülkemize tek altın madalyayı kazandıran Hamza Yerlikaya güldürdü. Greko minderinde 96 kiloda mücadele eden 'Asrın Güreşçisi' Hamza, finalde İsveçli Jimmy Lindberg'e üstünlük sağlayıp kazandırdığı altın madalya ile gururumuz oldu. İlk turda, Estonyalı Richard Karelson'a 2-0 üstünlük sağlayarak çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Litvanyalı Mindaugas Ezerskis'i bağlamada verdiği ve aldığı puanlarla 1-1 eşit girdiği uzatmada yine bağlamada kazandığı 1 puanla safdışı bıraktı.

Meydan okudu

Hamza yarı finalde Çek Marek Svec'i yine eşitlikle girilen uzatmada bağlamada kazandığı 1 puanla üstünlük sağladı ve finale adını yazdırdı. Finalde karşısında İsveçli Jimmy Lindberg vardı Hamza'nın... Güçlü rakibini her iki periyotta kazandığı puanlarla 2-0 mağlup eden Hamza Yerlikaya 7. kez Avrupa Şampiyonu olup altın madalyayı boynuna taktı. Bu zaferle 96 kiloya yabancı sporcu transfer etmeyi düşünen zihniyete en iyi cevabı verdiğini belirten Yerlikaya, "Ben buradayım. Kimi getireceklerse (İbrahim Karam'ı kastetti) getirsinler, minderde boy ölçüşelim. Bu düşüncedeki herkese hodri meydan diyorum" dedi. Öte yandan Milli Takımımız, şampiyonayı takım sıralamasında Bulgaristan ve Rusya'nın ardından 3. olarak tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!