Gürültülü müzik insanı çatlatabilir

Güncelleme Tarihi:

Gürültülü müzik insanı çatlatabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 00:56

İngiliz bilim adamları, uyuşturucu ile yüksek sesli müziğin, öldürücü olabileceğini ortaya çıkardı. Bu tür bir deneyden geçirilen fareler öldü.

Speed ve müzik

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nin uzmanları, bu araştırmada gençler arasında kullanımı yaygın olan ve speed (hız) adı verilen bir tür uyuşturucuyu denediler. Bilimsel adı metafetamin olan ‘‘speed’’ adlı uyuşturucudan verilen 238 fareye, daha sonra çok yüksek seste müzik dinletildi.

Fareler dayanamadı

Gruplar halinde farelere ‘‘speed’’ verilirken, dans müziğinin sesi de sonuna kadar açıldı ve bunun üzerine tepkileri gözlendi. Tüm hayvanlarda da metafetaminin vücuttaki toksik etkisi müzikle birlikte artış gösteriyor, dayanma gücü tükeniyor ve direnmesine rağmen sonunda ölüm kaçınılmaz oluyordu.

Gençler risk altında

Uzmanlar metafetaminin tüm canlılarda benzer etkiler yaptığını, bu uyuşturucudan ve diskodan vazgeçmeyen gençlerin büyük bir risk altında olduğuna dikkat çektiler. Hayvanseverler ise bu deneyler yüzünden farelerin işkenceyle öldüğünü hatırlattılar ve uzmanlara lanetler yağdırdılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!