Gürsel Tekin: Siyasetçinin çocuğu da askere gitsin ıstırabı hissedebilelim

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Siyasetçinin çocuğu da askere gitsin ıstırabı hissedebilelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 21:36

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bütün siyasetçilerin ve birinci sınıf kamu görevlilerinin oğullarının askere gitmesini, bu konuda yaşanan ıstırabın ancak böyle hissedilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Tekin, gelmiş geçmiş bütün bedellileri iptal edeceklerini de açıkladı. Tekin, Habertürk TV’de tartışma yaratacak şu açıklamaları yaptı: “Bir şehit annesi diyor ki özellikle siyasetçilere, ‘Bir araya gelin ve çözüm bulun.’ Bir başka baba, ‘17 bin liram olsa çocuğum şehit düşmezdi’, bir başka anne, ‘Oğlumun katili siyasettir’ diyor. Mao’nun oğlu 23 yaşında, savaş meydanlarında savaşmış. Çocuğunu cepheye göndermiş ve sorduklarında, ‘Vatan sağolsun, devrim için şehit oldu’ demiş, devlet başkanı iken. Stalin görevdeyken oğlu onbaşı ve Almanlar tarafından rehin alınıyor. Almanlar, bir generalle takas etmek istiyorlar. Stalin, ‘Benim oğlum onbaşı, general değil. Size ancak bir onbaşı verebilirim. Benim çocuğum da feda olsun’ diyor ve çocuğunu feda ediyor. Bu ülkede gerçekten barışı, kardeşliği, sosyal bütünlüğü düşünmek istiyorsak birinci önceliğimiz, toplumsal duyarlılık içersinde, siyasetçilerin tamamı, başta sayın cumhurbaşkanının çocuğu, genel başkanımızın oğlu ve bizim çocuklarımız, üç tane oğlum var ikisi okuyor, buna rağmen çocuklarımın okullarını dondurabilirim, bu çocuklarımızı gönderelim. Siyasetçilerin çocukları askere gitmeli; eğer olağanüstü bir durum varsa, ‘önce vatan’ diyorsunuz ya, önce çocuklarımızı göndermeliyiz. Askerlik yaşına gelmiş, bütün o bedellileri iptal edeceğiz. Genel başkanımızın oğlu reddeti bedelliyi. Gerekirse paraları iade edilsin. Hepimizin çocukları askere gitmeli ki, bu ıstırabı hissedebilmeliyiz. Bu ıstırabı başka türlü hissedebilme şansımız yok.

Haberin Devamı


İPTAL SİYASETÇİ ÇOCUKLARI İÇİN


Tekin, bedelli açıklamalarının büyük tartışma yaratması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. “Allah kimseyi evlat acısı ile ‘mutlu’ etmesin” diyen Tekin, “Cumhurbaşkanı ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ demişti. Şimdi kalkıp evladını kaybetmiş bir baba yerde ağlıyorken eline mikrofonu alıp, şehadet makamına ulaşmış bir şehit cenazesinde ‘Ne mutlu onun ailesin’ diyor. Bizim bu pişkinliği kabul etmemiz mümkün değildir. İptal edilmesi gereken bedelli askerlikten yararlanmış siyasilerin çocuklarının bedelli hakkıdır. Kimse bu gerçeği çarpıtmasın” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!