Gürpınar'ın kırsal mahallelerinin yolları ilk kez asfaltlandı

Güncelleme Tarihi:

Gürpınarın kırsal mahallelerinin yolları ilk kez asfaltlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 16:54

Gürpınar'ın kırsal mahallelerinin yolları ilk kez asfaltlandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı kırsal mahallelerin yolları genişletilip, asfaltlandı.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir yanında başlattığı asfalt çalışmaları aralıksız sürerken, Gürpınar İlçesi'ne bağlı kırsal mahallelerdeki yollar da genişletilip ilk kez asfaltlandı.Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla, Gürpınar İlçesi'nin kırsal 8 mahallesi'nde aralıksız devam eden yol genişletme, yarma, dolma, menfez çalışmalarında 42 kilometrelik yolun yüzde 65'i tamamlanmış durumda.6.5 metre genişliğinde yapılan mahalle yollarının tamamının   genişletilip  asfaltlamasıyla 9.5 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi.
İlk defa bu kadar geniş yol ve asfalta  kavuştuklarını ifade eden Akbulut mahallesi sakinlerinden Erol Oskay, Van Büyükşehir Belediyesi yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti.
Oskay, “15-20 yıl aradan sonra ilk defa mahallemizin yolları asfaltlanıyor. Daha önce yapılan asfalt çalışmaları maalesef kalitesiz malzeme kullanımından dolayı çok da işe yaramadı. Ama şu an yapılan çalışmalar gayet güzel.  Çalışmalardan çok memnunuz" dedi
Öte yandan, ilçe genelinde bu yıl toplamda 73 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldığı belirtilirken, 105 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt çalışması'nın ise tamamlandığı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!