Gürpınar Belediyesi, örnek olması için 2 sera kurdu

Güncelleme Tarihi:

Gürpınar Belediyesi, örnek olması için 2 sera kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 11:40

Gürpınar Belediyesi, örnek olması için 2 sera kurdu

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ /VAN,(DHA) -VAN'ın Gürpınar Belediyesi tarafından yeni üretim modellerinin üreticilere sunulması amacıyla ilçede 2 ayrı sera kuruldu. Domates, salatalık ve biberlerin üretildiği seralar, vatandaşlar için örnek tarımsal üretim tesisi haline geldi.

Gürpınar Belediyesi, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından 600 metrekare üzerine 2 ayrı sera kuruldu. İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat mühendisleri kontrolünde organik üretim esas alınarak bir yıl içinde seralardan 10 ton ürün elde edilmesi planlanıyor.
 
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçenin su kaynakları yönünde zenginliğine dikkat çekerek, bunu tarım alanında iyi değerlendirmek istediklerini belirterek, "İlçemiz doğal su kaynakları ve verimli arazileriyle biliniyor. Meyveciliğin yanı sıra önemli oranda sebze yetiştiriciliği de yapılmakta. Amacımız vatandaşlarımızı örnek tarımsal üretim tesisi ve yeni üretim modelleriyle buluşturmak. Modern tarımının faydalarını vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz. Bu amaçla kurduğumuz seralar büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımız bunu örnek alarak yeni üretim alanları oluşturursa tarımda önemli mesafe kat ederiz."dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!