Gürkan, şehit ailesini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Gürkan, şehit ailesini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 14:09

Gürkan, şehit ailesini ziyaret etti

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2000 yılında şehit düşen jandarma er Eser Bilen'in ailesini ziyaret etti. Gürkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde bir kez daha vatan uğruna canını veren şehitleri saygı ve şükranla andıklarını ifade ederek, "Binlerce şehidin kanıyla sulanan bu topraklarda bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek" dedi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2000 yılında şehit düşen jandarma er Eser Bilen'in Yeniimaret Mahallesi'nde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Gürkan, şehit yakınlarına çiçek takdim ederken, şehidimizin babası Aliş Bilen ile de uzun süre sohbet etti. Ziyarette, 2000 yılında vatan uğruna şehit düşen Eser Bilen'in hiç görmediği yeğeni 6 yaşındaki Aras Salman da yer aldı. Başkan Gürkan'ın 'Büyüğünce ne olacaksın' sorusu üzerine Aras Salman, polis olmak istediğini söyledi. Şehit ailesine bir kez daha sabırlar dileyen Başkan Gürkan, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, bu vatan uğruna canı feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Sizler şehidimizin bize emanetiniziniz, bu vatan için çok kıymetlisiniz. Hiç şüphesiz; her karış toprağı kanla sulanan bu vatanda sonsuza kadar bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Biz bu vatanı Balkan Savaşında hem açlıkla, hem düşmanla mücadele eden; Çanakkale'de öleceğini bile bile dönmeyi bir an bile düşünmeyen, Kurtuluş Savaşı'nda toprağı, vatanı için savaşan çarpışan şehitlerimize borçluyuz. Biz bu vatanı Mehmetçiklere, Eserlere; şehit olan oğlunun ardından yas tutan ama yine de 'vatan sağ olsun' diyen nice analara borçluyuz" dedi.

Şehit Eser Bilen'in babası Aliş Bilen, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Acımız ilk günkü gibi çok taze. Vatan Sağ olsun" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!