Gürkan : Hizmetlerimizde partizanlık yapmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Gürkan : Hizmetlerimizde partizanlık yapmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 17:36

Gürkan : Hizmetlerimizde partizanlık yapmıyoruz

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin meclis üyeleri ve personeli ile bir bütün olduğunu, samimi bir şekilde kente hizmet etmek için çaba harcadığını belirterek, "Edirne Belediyesi’nde ne meclis üyeleri ne belediye başkanı bugüne kadar belediye hizmetleri ile ilgili en küçük bir partizanlık yapmamıştır. İnşallah görev süremizi de bu şekilde tamamlayacağız. Tekrar halkın önüne çıkacağız" dedi.

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Meclis toplantısında 6 gündem ve 4 tane de gündem dışı madde görüşüldü. Gündem maddeleri üzerinde meclis üyeleri görüşlerini belirtti. Yapılan görüşme sonucunda tüm maddeler aynı şekilde kabul edildi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, kısa bir süre önce rahatsızlık geçiren Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın durumunda her geçen gün iyileşme olduğunu belirterek kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hakkari’de dün meydana gelen ve bir anne ile 11 aylık bebeğinin şehit olduğu olaya da değinen Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm terör örgütlerini Belediye Meclisi olarak kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti. Terörün bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Gürkan, “Kim yaparsa yapsın, hangi gerekçe ile yaparsa yapsın terörün kabul edilmesi mümkün değildir. Hele ki 11 aylık bir bebeğe, bir kadına, bir anneye yapılması hiç kabul edilecek bir şey değildir. Bebeğimize ve annesine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Edirne Belediye Meclisi olarak tüm terör örgütlerini en şiddetli şekilde kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin bugüne kadarki hizmetlerinde partizanlık gözetmeden çalışmaya gayret ettiğini belirtti. Belediyenin, herkesin belediyesi  olduğunu ifade eden Gürkan, "Edirne Belediyesi gerçekten uygulamalarında partizanlık yapmayan bir belediye. Bunu da kimsenin yaptı diyebileceğini zannetmiyorum. Edirne Belediyesi’nde ne meclis üyeleri ne belediye başkanı bugüne kadar belediye hizmetleri ile ilgili en küçük bir partizanlık yapmamıştır. İnşallah görev süremizi de bu şekilde tamamlayacağız. Tekrar halkın önüne çıkacağız. Halk neyi takdir ediyorsa o olsun. Ben bugüne kadar olan bütün çalışmalar için meclis üyelerime tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye olarak Meclis Üyeleri ve personeli gayet uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Burada başkanlar, meclis üyeleri herkes personelimiz, herkes gerçekten samimi bir şekilde çalışıyor mücadele ediyor. Emek veriyor. Takdir bekliyor musunuz? Takdir beklemiyoruz. Ama takdir edilmek elbette ki hoşumuza gider. Her insan gibi. İnsanın yapısında vardır bu. Kuşkusuz aldığımız her kararın mutlak surette başarılı olduğunu ya da doğru olduğunu savunamayız. Zaten sistem de bunun için var. Anayasa’da diyor ki, 'İdare’nin her türlü denetime tabidir' Elbette hatalarımız vardır eksiklerimiz vardır. Ama ben iddia ile şunu söylüyorum. Kastımız yoktur. Hata yapabiliriz eksik bırakabiliriz ama kastımız yoktur. Önemli olan da budur. Hata çünkü düzeltilebilir. Eksikler kapatılabilir, tamamlanabilir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrıca, göreve geldiklerinde Edirne dışında sadece İstanbul’a kadar cenaze nakli gerçekleştirildiğini, ancak göreve başladıklarından sonra Meclis üyelerinin de desteği ile alınan karar sonucu cenazelerin; şimdi yurdun bir çok yerine belediye imkanları ile nakledildiğini söyledi. Gürkan, “4 yıldır Türkiye’nin neresine olursa olsun ister karayoluyla ister uçakla bir kuruş ödemeden cenazeleri taşıyoruz. Çünkü bir insana yapılabilecek son görev o. Yine Edirne’de işte kefeninden mezar tahtasına, mezar yerine akşam dua yemeğine kadar ücret almadan yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Bu vicdani bir sorumluluk bence bir belediyenin en az alt yapı kadar temel bir sorumluluğu diye düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!