Gürkan, emekli öğretmenlerle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Gürkan, emekli öğretmenlerle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 15:12

Gürkan, emekli öğretmenlerle bir araya geldi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenlerle yemekte bir araya geldi. Öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlayan Başkan Gürkan, “Sizlerin içindeki eğitim ateşi, ülke ve çocuk sevgisi, Cumhuriyet ateşi ve elbette Mustafa Kemal Atatürk sevgisi hiç dinmedi hiç de dinmeyecek” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadı ve emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Kendisinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Başöğretmenimiz ulu önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği bugün, yani 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü sevgi, saygıyla kutluyor; siz değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Bugünün tüm öğretmenlerinin meslekleriyle gurur duyduğu bir gün olduğunu ifade eden Gürkan, “Bugün hepimizin mesleğimiz adına onur günümüz. Çünkü hepimiz şunu biliyoruz ki; hepimizin de bir anlamada öğretmeni olan, Türk Milleti’nin aslında öğretmeni olan sadece Türk Milleti’nin değil dünyadaki bütün mazlum milletlerin, bütün işgale uğramış milletlerin de öğretmeni olan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizimle aynı mesleği paylaştığı, eğitimin bir neferi olmayı kabul ettiği bir gündür. Belki de o yüzden tüm cumhuriyet öğretmenleri, sizler 24 Kasım’ı başka bir ruhla başka bir heyecanla başka bir mutlulukla kutluyorsunuz, kutluyoruz” ” diye konuştu.

Eğitimde 27 yıl geçirdiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Dünya tarihine baktığımızda gelmiş geçmiş birçok lider var. Gelmiş geçmiş birçok ülke kurucusu, devlet kurucusu var. Ama ölümünden yüz yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen bugün o yüzyıl önce söyledikleri harfi harfine kelimesi kelimesine hala gerçekleşmekte olan ve heykelleri, büstleri sadece kurduğu ülkede kurduğu devlette değil aklı başında olan geleceği gören birçok ülkede devlette heykeli, büstü bulunan dünyada tek bir lider var. O da bizim baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bununla gurur duyuyoruz. Ben Milli Eğitim’de 27 yılımı geçirdim. Tabi bunun çok az bir kısmında öğretmenlik yapabildim. Daha çok milli eğitimin her kademesinde ve üniversitede daha çok yöneticilikler yaparak bu süreyi doldurdum” ifadelerine yer verdi.

MUSTAFA KEMAL SEVGİSİ HİÇ BİTMEYECEK

Öğretmenlere bir kez daha seslenen Gürkan, “Değerli öğretmenlerim tabi ki hepimizin bir ferdi olmaktan gurur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti ve hepimizin bütün yaşamı boyunca artık bir mesleğin ötesinde bir yaşam tarzı haline gelen öğretmenliğimiz, memuriyetten emekli olsak da yaşamın her anında, her noktasında devam ediyor, etmeli de. Sizler sadece sınıflarda, okullarda ders veren insanlar değilsiniz. Sizler bulunduğunuz ortamlarda, kahvelerde, restoranlarda, pazar yerlerinde günlerde, çaylar da ders veren insanlarsınız. Çünkü sizlerin içindeki eğitim ateşi, ülke ve çocuk sevgisi, Cumhuriyet ateşi ve elbette Mustafa Kemal Atatürk sevgisi hiç dinmedi hiç de dinmeyecek. Ülkemizin ne zaman başı sıkışsa, bir ışığa ihtiyacı olsa, ne zaman aydınlanmaya ihtiyacı olsa Türk öğretmeni, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmeni, yüreğindeki meşaleyi koskocaman yakarak, ülkesini, ülkesinin evlatlarını, çocuklarını aydınlatmaya devam edecektir” dedi.

Edirne Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Şeref Balkan da “Bugün içimizde öğretmenliğe yeni başlamış gibi bir kıvanç ve heyecan var. Bu duygular milletimizi okula, aydınlığa taşımaktadır. ‘Bir okul açmak, bir hapishane kapatmaktır’ demiş düşünür. Sokrates’in de dediği gibi dünyada her şeye kıymet biçilebilir ama öğretmenin değerine kıymet biçilemez” ifadelerine yer verdi. Daha sonra emekli öğretmenler şiirleriyle yemeğe renk kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!