GüreÅŸte 3 olimpiyat vizesi birden

Güncelleme Tarihi:

Güreşte 3 olimpiyat vizesi birden
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 17:30

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Arena Armaets salonunda bugün başlayan Avrupa Kıtası Olimpiyat güreş kota müsakaları, serbest stilde 120 kilo kategorisi hariç karşılaşmalar tamamlandı.

Haberin Devamı

İlk günde 55 kiloda Ahmet Peker, 84 kiloda ise İbrahim Bölükbaşı  olimpiyat vizesini almayı başardı. Böylece serbest stilde olimpiyat vizesi alan  milli güreşçi sayısı 3'e çıktı. Serbest stilde eylül ayında İstanbul'da yapılan  dünya şampiyonasında 96 kiloda Serhat Balcı dereceye girerek olimpiyat vizesini  almıştı.

Finale kalarak olimpiyat vizesi alan 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı finalde  Ermenistan'dan Gadzhimurad Nurmagomedov ile karşılaştı. Bölükbaşı, müsabakanın  ilk ve ikinci devresini aynı sonuçla 1-0 kaybederek ikincilikle yetinmek zorunda  kaldı.

55 kiloda olimpiyat vizesini garantileyen Ahmet Peker de final  müsabakasında Gürcistan'dan Vladimer Kishegashvili karşısında puan alamadı. İlk  devreyi 2-0 yenik kapatan Peker, ikinci devrede de başarılı olamayınca birincilik  şansını kaybetti.

60 kiloda olimpiyat vizesini son anda kaybeden Selahattin Kılıçsallayan,  üçüncülük-beşincilik karşılaşmasında Macar rakibi Jozsef Molnar'ı üçüncü devrede  tuş yaparak yendi. Selahattin Kılıçsallayan turnuvada üçüncü olarak bronz madalya  kazandı.

66 kiloda Mustafa Kaya ve 74 kiloda Ayhan Sucu da elenenerek olimpiyat  şanslarını kaybetti.
       Â
Grekoromende vize arayışı
         
2012 Londra Olimpiyat Oyunları Avrupa kıtası kota müsabakalarına yarın  serbest stilde 120 kilo ve grekoromen stil karşılaşmaları ile devam edilecek.  Serbest stil 120 kiloda Taha Akgül, olimpiyat vizesi almak için yarın mindere  çıkacak.

Grekoromende milli güreşçiler 55 kiloda Fatih Üçüncü, 60 kiloda Soner  Sucu ve 66 kiloda Atakan Yüksel de olimpiyat vizesi alabilmek için yarın mücadele  verecek.

 Grekoromende 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca, 96 kiloda  Cenk İlden ve 120 kiloda Rıza Kayaalp olimpiyat vizelerini dünya şampiyonasında  almayı başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!