Güreş sevgisinden sokakta yatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Güreş sevgisinden sokakta yatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 09:29

Güreş sevgisinden sokakta yatıyorlar

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Mehmet YİRUN/ EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle kentteki tüm otel ve pansiyonlar dolunca, güreş izlemek için çeşitli illerden gelenler Selimiye Camisi çevresindeki mezarlık ve bahçelerde kurdukları çadırlarda sabahladı.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 656’ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde çayırda güreş heyecanı başladı. Pehlivanlar sıcak havaya rağmen güreş tutarken, onları izlemek Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen binlerce güreş sever de Edirne’ye akın etti. Yoğunluk nedeniyle şehirdeki otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Her yıl Kırkpınar güreşlerini izlemek için Edirne'ye gelenler yer bulamadığı ya da otel fiyatları yüksek olduğu için geceyi sokaklarda, Selimiye Camisi içerisinde, mezar taşları sergileme alanlarında yanlarında getirdikleri battaniye, yorgan ve çadırları kurarak geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güreşleri izlemek için hazırlık yapan güreş severler, güreşler için sokakta yatmaktan üzüntü duymadıklarını söyledi.
Kırkpınar güreşlerini izlemek için Edirne'ye gelerek çadırda sabahlayan Adapazarlı Metin Apak, "Güreş sevdamız çocukluktan geliyor, güreşleri çok seviyoruz. İzlemek hoşumuza gidiyor. Senede iki günde olsa bize macera gibi geliyor. Sokakta kalıyoruz, çevredekilerle tanışıyoruz. Edirne'deki güreşler için 2 sabahta güreşin yanı sıra Selimiye Camii'nde namaz kılma fırsatı oluyor. Recep Kara'yı destekliyoruz ama güreşte hak eden kazansın, iyi güreşler olsun istiyoruz" dedi.
Güreşleri izlemek için Antalya'dan gelen Mustafa Serbest ise 32 yıldır güreşleri izlemek için geldiğini belirterek, "Edirne'de güreşleri izlemek için geliyoruz. 32 senedir ben her sene geliyorum. Daha hiç otele gitmedim, çayırda çadır içerisinde kalıyoruz. Güreş sevgisi olmasa bizi kimse sokakta yatıramaz. Bu seneki adayımız Recep Kara, onu destekliyoruz. İnşallah iki kez başpehlivan olur ve altın kemerin sahibi olur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!