Gürcistan heyetinin Ardahan'da

Güncelleme Tarihi:

Gürcistan heyetinin Ardahanda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 16:51

Gürcistan heyetinin Ardahan'da

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)-Gürcistan’ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Bölge Valisi Akaki Matchutadze, beraberinde ki heyet ile birlikte Ardahan’a geldi.
    Vali İbrahim Özefe tarafından karşılanan Vali Akaki Matchutadze ve beraberinde ki heyet, Valilik ziyaretinin ardından Türk ve Gürcü yetkililerin katılımıyla turizmi geliştirmeye yönelik düzenlenen toplantıya katıldı. Tercüman eşliğinde yapılan heyetler arası toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti ile komşu Türk ve Gürcü halkları arasında ki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde nelerin yapılabileceği görüşüldü.
    Görüşmelerde ayrıca, komşu iki bölge arasında turizmin geliştirilmesi için çok boyutlu işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda, ileriki dönemlerde karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştirmek ve çalışma gurupları tesis etmek suretiyle turizm başta olmak üzere, çeşitli alanlarda işbirliği içerisinde hareket edilmesi ve sınır ticaretinin geliştirilmesi konularında  görüş alışverişinde bulunuldu.
    Görüşmelerin ardından Vali Özefe, mevkidaşı Matchutadze ve beraberindeki heyet onuruna Yalnızçam Otel’de yemek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!