Gürcistan Heyeti Rektörü Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Gürcistan Heyeti Rektörü Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 14:25

REKTÖR NİGAR DEMİRCAN ÇAKAR GÜRCİSTAN'DAN GELEN HEYETİ AĞIRLADI

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar Gürcistan’dan gelen heyeti ağırladı.
Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Eski Rektörü ve Gürcü Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Avtandil Nikoleishvili, Milletvekili ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar Nishnianidze, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sulkhan Kuprashvili ile Doğu Dilleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Giga Kamushadze, Üniversitenin Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nanuli Katcharava eşliğinde Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret etti.
Rektörlük Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Üniversitenin Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Ertuğrul eşlik etti.
Rektör, konuk heyetin Üniversitede bulunmasından dolayı memnuniyetini ifade etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasındaki eğitim ilişkileri konuşuldu. Üniversitenin Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ile Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi arasında yapılabilecek işbirliği çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.
Misafir heyet, Gürcü Dili Edebiyatı Bölümü ile ilgili getirdiği kitapları Üniversiteye hediye etti. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da Düzce Üniversitesinin hediyesini takdim etti. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet ve başarı temennilerinin ardından sona erdi.
Rektörlük ziyareti sonrasında konuk heyet, Konuralp Müzesi ile Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne gerçekleştirdiği gezi ile programını tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!