Gürçayır Köyü  Derneği Çanakkale'ye gezi düzenledi.

Güncelleme Tarihi:

Gürçayır Köyü  Derneği Çanakkaleye gezi düzenledi.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 16:17

Gürçayır Köyü  Derneği Çanakkale'ye gezi düzenledi.

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)-Ardahan Gürçayırlılar Köyü Derneği İstanbul, Ankara, Bursa ve Ardahan'da yaşayanları bir araya getirerek Çanakkale’ye bir gezi düzenledi.
            8 otobüs ve 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen geziye katılanlar, Çanakkale Savaşı'nın izlerini görüp, şehitlikleri ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Erol Hacıgül, Gürçayır Derneği olarak şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak, ecdatlarını andıklarını söyledi. Hacıgül, "Hemşehrilerimizin Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeleri için güzel bir fırsat oldu" dedi.
    Milli Mücadele'nin destanlaştığı yerleri tüm köylülerine göstermek ve milli duyguları yeniden yaşatmak amacıyla bu gezilere önem verdiklerini söyleyen Hacıgül, "Birçok hemşerimiz ilk defa  gitme şansı buldu. Bu mübarek topraklarda yatan, cennet vatanımız için, seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle andık" diye konuştu
    Gezi esnasında bol bol fotoğraf çeken katılımcılar Çanakkale şehitleri için dualar okurken, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadılar.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!