Gurbetçiye vakumlu Kayseri mantısı

Yasin TEMİZEL/KAYSERİ,(DHA)
07 Mart 2005 - 01:11Son Güncelleme : 07 Mart 2005 - 01:11

KAYSERİ mutfağının özel yemeklerinden olan mantı, vakumlanarak ABD, Avrupa ve Ortadoğu’ya gönderiliyor. ABD ile Avrupa ve Arap ülkelerinde yaşayan Türkler, Kayseri mantısı ile yöresel yemeklere olan özlemlerini gideriyor. Yöresel yemeklerin üretimini yapan Nostalji Sofrası’nın sahibi Mustafa Yurduşen, vakumlama yöntemi sayesinde mantının 3 ay süreyle özelliğini koruduğunu belirtti. Gurbetçilere mantı, katmer, kete, su böreği gibi yöresel yemekleri vakumlayarak gönderdiklerini söyleyen Yurdaşen ‘Mantı Kayseri sınırlarını aştı, önce yurt içi, ardından da yurtdışından talep gelmeye başladı. Vakumlama yöntemi sayesinde artık Kayseri mantısını, ABD, AB ve Arap ülkelerine de gönderiyoruz’ dedi.
Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı