Gurbetçilerin emlak alımlarında yüzde 23 artış oldu

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçilerin emlak alımlarında yüzde 23 artış oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:40

Türkiye’de, döviz kurlarında yaşanan artış, gurbetçi Türklerin ve yabancı yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirdi.

Haberin Devamı

DÖVİZ artışını, memleketlerinde gayrimenkul yatırımı yapmak için fırsata çeviren gurbetçi Türkler, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere emlak alımlarına hız verdi. Dövizde yaşanan artış neticesinde ofislerine gelen ziyaretçi sayısında ciddi oranda artış yaşandığını belirten Realty-Tr Dünya Başkanı Fatih Elibol, ağırlıklı olarak İngiltere, Avrupa ve Arap ülkelerinde yaşayan Türklerin memleketlerine yatırımda ön plana çıktıklarını söyledi:
“Üç ay öncesiyle kıyasladığımızda, ofislerimizi ziyaret edenlerin oranında önemli bir artış söz konusu. Bu kişilerin çoğunluğunu Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen gurbetçiler ya da yakınları oluşturuyor. Çağrı merkezimize Türkiye genelinde ayda ortalama 300 kişi başvuruyor ve satın alma kaydıyla aradığı özellikleri bildiriyor. Bu temasların sonucuna baktığımızda geçtiğimiz yıla göre aylık yüzde 23’lük bir satın alma artışı görülüyor.”

Haberin Devamı

AYNI PARAYLA DAHA LÜKSÜNÜ ALIYORLAR
“Döviz artışı gurbetçilerin satın alma kriterlerini de yükseltti. Üç ay önce 300 bin liralık bir konut almak isteyen bir gurbetçi, aynı döviz bütçesiyle şimdi daha lüks bir konutu alabiliyor. Yatırımlarını ise ağırlıklı olarak akrabalarının yaşadığı şehirlere yapıyorlar. İstanbul ve İzmir son dönemde alımların arttığı illerin başında geliyor. Uzun süre yurt dışında kalan, emeklilik planı yapan ya da birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyenlerin tercihleri arasında doğdukları şehirler de oluyor.”

ARAPLARIN YENİ GÖZDESİ ORDU
5 kıtada, 47 ülkede bulunan ofisleri olduğunu belirten Elibol, dövizdeki artışı fırsata dönüştürmek isteyen yabancı yatırımcıların da rotayı Türkiye’ye çevirdini söyledi. Avrupa, İngiltere, Arap Yarımadası ve Amerika’dan yatırımcıların şu dönemde Türkiye ile yakından ilgilendiklerini belirten Elibol, yabancıların İstanbul ve Karadeniz Bölgesi’ne ilgi gösterdiklerini anlattı: “Yabancı fonların alımlarında da geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre yüzde 15’lik bir artış var. Amerikalı fonlar İstanbul ve İzmir yatırımları için ofislerimizle sürekli temas halinde. Arapların Karadeniz Bölgesi’ne olan ilgisi ise artarak sürüyor. Trabzon’la başlayan bu alakanın, son haftalarda Ordu’ya kaydığını net olarak gözlemliyoruz. Gayrimenkul alımlarında Ordu, Arapların yeni gözdesi diyebiliriz. Tekil alımların yanı sıra binaları komple satın alarak otele çeviren ve bunu işletmeye veren Arap yatırımcılarda da son dönemde artış gözleniyor”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!