Gupse Özay kimdir nerelidir?

Güncelleme Tarihi:

Gupse Özay kimdir nerelidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 20:40

Kanal D'nin fenomen programı olan Beyaz Show'un bu haftaki konuklarından biri de Gupse Özay.. Peki Gupse Özay kimdir, nerelidir. Gupse Özay hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kanal D ekranlarının fenomen programı Beyaz Show'da bu hafta birçok ünlü isim bir arada olacak. Sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı Beyaz Show'un konuklarından biri de Gupse Özay... Peki Gupse Özay kimdir, nerelidir?

GUPSE ÖZAY KİMDİR?

Beyaz Show'un bu haftaki konuğu, Türk oyuncu ve senarist Gupse Özay, Çerkes kökenli bir aileden İzmir'de dünyaya geldi. Çerkesçe olan adı "canımın içi" anlamına gelmektedir. Gupse Özay Ege Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde okumuştur. Üniversite yıllarında dostlarıyla çektikleri Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül almıştır.TRT’den, yapım şirketlerine; magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine yarayacak her alanı denemiştir. Ve daha sonrasında 4 yıl reklam yazarlığı yapmış ve ardından işinden ayrılarak dizi sektörüne geçmiştir. Birkaç dizi denemesinden sonra,arkadaşlarıyla Psikolog skeçlerini gerçekleştirmiş; bu sayede de Yalan Dünya dizisinde rol kapmıştır. Ve yalan dünya dizisinin Nurhayat'ı olarak ekranlardaki yerini aldı. Bir araba firmasının da reklamında rol almıştır.

Haberin Devamı

Gupse Özay 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha'da Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER

2005- Sessiz Gece

2011 2014 - Yalan Dünya

2014 - Deliha (Film)

2015 - Ters Yüz (Film)

BAKMADAN GEÇME!