Günpınar şelalesi dolup taşıyor 

Güncelleme Tarihi:

Günpınar şelalesi dolup taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 15:11

Günpınar şelalesi dolup taşıyor 

Haberin Devamı

Taha AYHAN/ DARENDE (Malatya), (DHA)- MALATYA'nın Darende İlçesi'nde son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar Günpınar şelalesi ve mesire alanlarını tercih ediyor. 39 dereceyi bulan sıcaklar, kayısı bahçeleri ve tarım arazileri çalışanlarını olumsuz etkiliyor.
Darende'de termometreler 39 dereceyi buldu. Vatandaşlar park ve bahçelerde güneşin etkisinden uzaklaşmak isterken, bir çoğu Günpınar şelalesi ve mesire alanlarını tercih ediyor. Günpınar şelalesine giden vatandaşlar vadinin serinliklerinde günlerini geçiriyorlar. İl dışından da yüzlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Günpınar şelalesi, sıcaklardan bunalanlara ev sahipliği yapıyor.
GÜNPINAR ŞELALESİNİN ÖZELLİKLERİ
İlçeye bağlı Günpınar mahallesinde bulunan Günpınar Vadisi; Günpınar Şelalesinin Kaynağı ile Şelale arasında yer alıyor. 2 kilometre uzunluğundaki vadide birçok mini şelale mini gölet ve mağaralar ile bir kanyon yer alıyor. Günpınar vadisi bir güzellikler merkezidir. Doğa yürüyüşü fotoğraf çekmeye uygun orta zorlukta bir parkurdur. Günpınar vadisini gezmek için araçla su kaynağının yakınına gidilip, dönüşü vadi içinden yürüyerek yapılabileceği gibi şelale civarındaki kayalılardan tırmanılarak da vadiye gidilebilir. Gezi süresi yaklaşık 4 saat sürüyor. Metrelerce yükseklikten 3 boğum halinde dökülen suların oluşturduğu Günpınar şelalesi eşsiz manzarası, buz gibi kaynak suları, serin havası ve çevresine yaydığı negatif iyon ile ziyaretçilerine sağlık ve güzellikler sunuyor. İşletmesi Darende Belediyesi tarafından yapılan restoran'da yöresel yemekler, kahvaltı, balık, soğuk ve sıcak içecekler bulunuyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!