Günlüğü bulunan PKK'lı kız da teslim olmuş

Güncelleme Tarihi:

Günlüğü bulunan PKKlı kız da teslim olmuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 08:10

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan 25 PKK'lının sorgusu devam ediyor. Öte yandan teslim olan teröristler arasında, bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra K.'nın da yer aldığı belirlendi. Zehra K. güvenlik kuvvetlerinin aracılığıyla ile ailesiyle görüştürüldü.

Haberin Devamı

Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerin müşterek 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlattığı operasyon sürüyor.

25 PKK'lının teröristin teslim olması sırasında çekilen görüntülerini paylaşıldı

BABASI TESLİM OL ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Teslim olan teröristler arasında yer alan ve operasyonda günlüğüne ulaşılmış Zehra K., örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini piyon olarak kullandığını, birçok arkadaşının öldüğünü, kendisini bekleyen sonun da ölüm olduğunu anlatmış, “Bu notlar, kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam valla. Ben Zehra K.” ifadelerini kullanmıştı. 

Zehra K.'nın günlüğü asker tarafından babasına teslim edilmişti. Babası mektubu okuduktan sonra içinin yandığını söyleyerek "Kızım Türkiye Cumhuriyetinin adaletine teslim ol, sana hiç bir şey yapmayacaklar" demiş, annesi ise gözyaşları dökmüştü.

Haberin Devamı

Günlüğü bulunan PKKlı kız da teslim olmuş

AİLESİYLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Zehra K. güvenlik kuvvetlerinin aracılığıyla ile ailesiyle görüştürüldü.

 

Günlüğü bulunan PKKlı kız da teslim olmuş

Günlüğü bulunan PKKlı kız da teslim olmuş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!