GÜNGİAD'dan, CHP'ye tepki

Güncelleme Tarihi:

GÜNGİADdan, CHPye tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 17:37

- Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Akbal: "CHP ne yazık ki Türkiye siyaseti, özellikle de Kürt meselesi konusundaki tutarsızlığını artırarak, bizleri yaralamaya devam ediyor"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, "CHP ne yazık ki Türkiye siyaseti, özellikle de Kürt meselesi konusundaki tutarsızlığını artırarak, bizleri yaralamaya devam ediyor" dedi.

Başkan Akbal yaptığı açıklamada, CHP’nin ülke sorunlarının çözümünde aktif olarak yer alması konusundaki görüşlerini sık sık dile getirdiklerini anımsattı.

Kürt meselesinin çözümü için CHP’nin mutlaka bu meseleye dahil olması gerektiğini ifade eden Akbal, CHP Ağrı Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın Artvin Cerattepe’de yaşananlar için kullandığı sözlerden büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.

"CHP, ne yazık ki Türkiye siyaseti, özellikle de Kürt meselesi konusundaki tutarsızlığını artırarak, bizleri yaralamaya devam ediyor" ifadelerini kullanan Akbal, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Artvin için istemediğinizi, Cizre'ye reva göremezsiniz. Artvin Cerattepe'de yaşananlar, CHP'nin kökleşmiş ön yargılarını bir kez daha ifşa etti. Bu cümlenin kimin tarafından sarf edildiğini önemsemiyoruz. Zira aynı tavrımızı Birgül Ayman Güler'in ırkçı ifadeleri için de gösterdik. Bu tarz vakalarda bile parti içi disiplin süreci işletilmiyorsa, o zaman bütün bu olan bitenlerden dolayı CHP’yi, bizzat kurumsal olarak suçlamak bir hakka dönüşür."

Başkan Akbal, Bayraktutan'dan Cizre ve Şırnak için kullandığı cümleler dolayısıyla özür dilemesini beklediklerini kaydederek, "En ırkçı duygularla ifade edilen bu sözleri dil sürçmesi olarak ifade etmek mümkün değildir" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinin gerçekleştirmeyi planladığı Diyarbakır gezisine tepki gösterdiğini dile getiren Akbal,"Çıray, 'Böyle bir heyet Diyarbakır’a gittiğinde muhatabı kim olacak diyor?' Ne kadar talihsiz bir soru. Türkiye’nin 81 ilinden herhangi birine yaptığınız ziyaretlerde muhatabınız nasıl ki o şehrin halkıysa, Diyarbakır’da da muhatabınız yine halk olacaktır. Bu panikle korktuğunuzun bizzat Diyarbakır halkının kendisi olduğunu göstermiş oluyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!