Güneye giderken!

Uzun hafta sonu kaçamakları sezonu açılmışken son dakika tatil planlarına tereddütsüz “Olur” demek için halletmeniz gereken ufak bir ayrıntı var: Mayo alışverişi!

Haberin Devamı

Dikkat! Babalarımızın giydiği slip mayolar, her an tekrar moda olabilir. Erkek mayo şortlarının boylarında ciddi bir kısalma var zira. Fransa ve İtalya sahilleri çoktan slip mayolara geçiş yaptılar. Paniğe kapılmayın, slip rüzgârının Türkiye sahillerine vurmasına birkaç sezon daha var. Bu sezon için ideal mayo şort boyutu, dizlerin birkaç karış yukarısından başlayıp baldırda bitiyor. Şort mayolara dair bilmeniz gereken bir diğer mühim değişilikse senelerdir moda olan diz altına inen, sörf mayolarının artık demode bulunması. Tabii, sörf yapmıyorsanız! Sörf mayolarının modası geçti fakat desenleri baki kaldı. Palmiye, dalga, tropikal manzaralar, tropikal çiçekler, kaktüs desenleri bu sezon oldukça kullanılıyor. Şort mayolarda tropikal bir tat, neşeli bir Hawaii&Miami havası mutlaka olmalı. Hemen hemen tüm erkek mağazalarının vitrininde marin temalı, enine ya da boyuna çizgili, hayvan ya da dijital desenli rengârenk mayolar göreceksiniz.

Haberin Devamı

Neye dikkat etmeli?

Düz renkler en çok kısa şortlara yakışır.
Kalıbın hafif dar olmasına dikkat edin. Bacakların yanında kulak yapmasın, sizi geniş göstermesin.
Bu yazın en moda renkleri limon sarısı, narçiçeği kırmızısı ve neon renkler.
Parlak, neon renkler deniz mayolarında çok kullanılır. Ne kadar parlak renk mayo giyerseniz o kadar yanık olmanız gerekecektir, dikkat! O yüzden çok açık tenliler lacivert ve mavileri tercih edebilir.

Hangi mağazalara bakmalı?

Kısa mayo şortlar için Diesel’e, eğlenceli desenler için Vilebrequin’e, ağırbaşlı bir tarz için Calvin Klein’e, daha sportif bir duruş için Adidas’a...

Hazır mayo alışverişine çıkmışken...

1. Espadril veya kumaş sneaker’lar
“Erkeğe espadril yakışır mı, yakışmaz mı?” tartışmalarına kulak asmayın, lacivert ya da beyazından mutlaka bir adet alın. Hem mayolarla hem bermudalarla hem de renkli pantolonlarla giyebilirsiniz. Sneakers sevdanız yaz sıcağında bile dinmiyorsa plaj uygunluğu itibariyle beyaz Superga ve Vans’lardan alabilirsiniz.
2. Parmak arası terlik
Kabul, parmak arası terlik giymek, her baba yiğidin harcı değil. Düzenli pedikür yaptırıyorsanız parmak arası terlik giymenizde hiçbir sakınca yok. Beymen ve Boyner’lerde satılan Havaianas ve Reef markalarının son modellerine göz atmanızda fayda var.
3. Sırt çantası
Kitapsız, tabletsiz plaja gidemeyenler için en uygun alternatif, kanvas kumaştan sırt çantaları. Yaşınıza, stilinize göre Eastpack’in, H&M’in, Debenhams’ın yeni modelleri ihtiyacınızı giderebilir.
4. Panama hasır şapka
Dikkat: Geniş yüz hatlı bir
erkekseniz uzak durun, hangi modelini alsanız yakışmayacak. En tarz modeller için Topshop’a, Boyner’e, Zara’ya...

Yazarın Tüm Yazıları