Güney Koreli çift, lüks hayattan sıkılıp Lisinia'ya geldi

Güncelleme Tarihi:

Güney Koreli çift, lüks hayattan sıkılıp Lisiniaya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:17

Güney Koreli çift, lüks hayattan sıkılıp Lisinia'ya geldi

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - GÜNEY Koreli Eom Eunyoung ve Lee Un Seok çifti, yaşadıkları lüks hayattan sıkılınca çıktıkları dünya turu kapsamında geldikleri Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne (Lisinia Doğa) hayran kaldı. Buradan ayrılamayan Güney Koreli çift, hayvanların bakımını yapıyor, günlük işlere yardım ediyor.
Güney Kore'de bir teknoloji firmasında siber güvenlik uzmanı olarak çalışan 33 yaşındaki Lee Un Seok ile pazarlama uzmanı ve satış danışmanı olarak çalışan aynı yaştaki eşi Eom Eunyoung Seok, yaşadıkları lüks hayattan ve çalışmaktan sıkılınca dünya turuna çıkmaya karar verdi. 2015 yılında evlenen Güney Koreli çift, geçen aralık ayında tura başladı.
Önce Sri Lanka'ya, oradan Malezya'ya giden Seok çifti, ardından Türkiye'ye geldi. İyi bir yaşam sürmek ve para kazanmak için çok vakit harcadıklarının farkına vardıkları için işi bırakıp dünya turuna çıkmaya karar verdiklerini belirten Lee Un Seok, "Bu durum bizi biraz bunaltıyordu. Dört ay önce ülkemizden çıktık. Sri Lanka ve Malezya'dan sonra şimdi de doğayla ilgili bir şeyler öğrenmek için buradayız" dedi.
Doğal hayatı daha iyi öğrenmek için Lisinia Doğa'ya geldiklerini anlatan Lee Un Seok, "İstanbul, Fethiye, Denizli, Göreme gibi yerleri gezdik. Burdur'un küçük bir şehir olduğunu öğrendik. Bunu öğrenince küçük yerlerde geleneksel yaşam daha iyi yaşanılıyordur diye düşündük. Lisinia'nın Burdur'daki en önemli gönüllü merkezlerinden biri olduğunu internetten öğrenmiştik, o yüzden buraya geldik" diye konuştu.
Lisinia'ya bir haftalığına geldiklerini, ancak 10 gündür çalışmalara kaldıklarını aktaran Eom Eunyoung Seok ise "Bir haftalığına geldik ama burada gördük ki kendimize vakit ayırabiliyoruz, iş yapabiliyoruz, bir sürü hayvan var. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Bir süre daha kalmak istiyoruz" dedi.
Türkiye'den sonra Bulgaristan'daki bir doğal yaşam merkezine gideceklerini belirten Seok çifti, ekim veya kasım ayında Güney Kore'ye döneceklerini, ardından turlarına yeniden devam edeceklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!