Güney Kore ilk manyetik raylı treni hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Güney Kore ilk manyetik raylı treni hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 13:15

Güney Kore'nin 2006 yılında geliştirdiği ilk manyetik raylı treni dün başkent Seul'un İncheon Havalimanı ve Yongyu İstasyonu arasında çalışmaya başladı. "Korea Herald" gazetesi, ülkenin ilk maglev treninin Hyundai Rotem şirketi tarafından üretildiğini yazdı.      

Haberin Devamı

Demiryoluna verilen elektrik akımı sayesinde raylara değmeden hareket eden tren, birbirini iten mıknatıslar yardımıyla rayların 8 milimetre kadar üstünde ilerleyerek geleneksel trenlere göre daha gürültüsüz ve sarsıntısız yolculuk imkanı sunuyor.     

Haberin Devamı

Güney Kore'nin ilk maglev treni, 230 yolcu kapasitesine sahip ve Uluslararası İncheon Havalimanı ile Yongyu İstasyonu arasındaki 6,1 kilometrelik güzergahta hizmet veriyor.     

Güney Kore ilk manyetik raylı treni hizmete girdi

Makinist olmadan seyahat edebilen maglev treninin azami hızı saatte 110 kilometre.     

Hyundai Rotem firması, 2006 yılında geliştirdiği maglev treninin ticarileşmesi için hükümetten 342 milyon dolarlık ihale kazanmıştı.     

Dünyanın ticarileşmiş ilk maglev treni Japonya'nın Nagoya kentinde 2005 yılında hizmete girmişti.     

Japonya, 21 Nisan 2015'te maglev treniyle 603 kilometre hıza ulaşarak bu alandaki kırılması güç bir rekora imza atmıştı.     

Haberin Devamı

Dünyada ticarileşmiş en hızlı maglev treni ise Çin'in Şangay kentinde hizmet veriyor. Transrapid Şangay treninin hızı saate 431 kilometre.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!