Güney Amerika'nın kralı Santos oldu

Güncelleme Tarihi:

Güney Amerikanın kralı Santos oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 10:01

Copa Libertadores'in sahibi, Penarol'u yenen Santos oldu. Kupa eski Fenerli'nin elinde yükseldi. Galatasaraylı Elano 1 gole asist yaptı

Haberin Devamı

Güney Amerika'nın "Şampiyonlar Ligi" olarak bilinen Copa Libertadores'te sezonun en büyüğü oldu. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Uruguay temsilcisi Penarol ile 0-0 beraberek kalarak rövanş öncesi avantaj yakalayan Santos, rakibini 2-1 yenerek mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Yaklaşık 38 bin seyircinin izlediği maçta Santos'u galibiyete ve şampiyonluğa taşıyan goller, 47. dakikada Neymar ve 69. dakikada Danilo'dan geldi. 80. dakikada Durval'in kendi kalesine attığı golle ümitlenen konuk ekip kalan sürede başka gol bulamayınca Brezilya temsilcisi Santos, Pele'nin forma giydiği 1962 ve 1963 yıllarından sonra bu kupayı 3. kez müzesine götürmeyi başardı.

Santos'ta, bir dönem Fenerbahçe forması giyen Edu Dracena, 90 dakika sahada kalırken kaptan olarak kupayı kaldırdı. Eski Galatasaraylı Elano Blumer da 90 dakika sahada kalırken ikinci golün asistini yapan isim oldu.

Haberin Devamı

Bu arada maç sonu iki takım oyuncularının adeta tekme tokat kavgaya girişeleri ise geceye gölge düşürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!