Güney Amerika'da ilk kez IŞİD'e destek bildirisi yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Güney Amerikada ilk kez IŞİDe destek bildirisi yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 12:18

Brezilya'da gerçekleşecek 2016 Yaz Olimpiyatları'na birkaç hafta kala radikal dinci bir grubun IŞİD'e bağlılık sözü vermesi ülkedeki güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Haberin Devamı

Independent'ın haberine göre, söz konusu grup, Breziya'da Rio de Janerio'da gerçekleşecek Yaz Olimpiyatları'na birkaç hafta kala terör örgütü IŞİD'e bağlılık sözü verdi.

ABD merkezli gözlem grubu SITE Intelligence'a göre, radikal dinci grup mobil iletişim uygulaması Telegram'dan IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'ye destek mesajı gönderdi. 

Haberde, Güney Amerika'dan IŞİD'e ilk kez katılım metni yayınlandığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, pazar günü CNN'de yaptığı açıklamada, radikal dinciler tarafından dünya genelinde yapılan terör saldırılarının IŞİD'in Suriye ve Irak'ta güç kaybetmesinden kaynaklı olabileceğini söylemişti. 

Kerry, IŞİD'in Irak ve Suriye'de sahip olduğu toprağı yüzde 40-45 oranında kaybettiğini ifade etmişti. Analistler, İŞİD güç kaybetmeye devam ettikçe terör saldırılarının daha da artabileceğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Güney Amerikada ilk kez IŞİDe destek bildirisi yayınlandı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTI

5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio de Janerio'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları'nı izlemek için 7,5 milyon bilet satıldı ve 500 bin turistin Brezilya'ya ulaşması bekleniyor. Fransa'nın Nice kentinde 14 Temmuz gecesi meydana gelen terör saldırısının ardından Brezilya'daki havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırılması kaosa yol açtı. Birçok insan oluşan uzun kuyruk nedeniyle uçuşlarını kaçırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!