'Güney Adana tarihini yeni baştan yazıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Güney Adana tarihini yeni baştan yazıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 11:53

'Güney Adana tarihini yeni baştan yazıyoruz'

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, uygulamaya koydukları Güney Adana Kalkınma Programı ile Güney Adana tarihini yeni baştan yazmaya başladıklarını söyledi.
Bir süre önce uygulamaya başlanan Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında 'Yarınlar Eğitimle, Eğitim Okul Öncesi ile Projesi'nin açılış töreni yapıldı. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Hafsa Sultan Anaokulu'nda gerçekleştirilen törene Vali Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın yanı sıra çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Öğrencilerin kapıda çiçekle karşıladığı Vali Demirtaş, "Bugünün dünyası artık planlı, programlı okul öncesi eğitimi elzem kılmaktadır. Bu nedenle okul öncesinde velilerimize anne-baba eğitimleri vermeyi, okullarımızda sosyal etkinlik sayılarını katlamayı ve böylelikle okullaşma oranını yüzde 20 artırmayı hedeflediğimiz projeyi başlatıyoruz. Bu sayede ailelerimize okul öncesi eğitimde yeni bir ufuk açıyoruz" dedi.
PROJENİN ÖNEMİNİ ANLATTI
Proje kapsamında, Güney Adana Bölgesi'nde yer alan 20 müstakil anaokulunda Eylül ayında 2 bin 372 olan okulöncesi eğitime devam eden öğrenci sayısının, 3 bin 695'e çıkarıldığını aktaran Vali Demirtaş, şunları kaydetti:
"Bin 323 yeni öğrenci okulöncesi eğitime kazandırılırken, yüzde 30'luk artışla proje hedefleri şimdiden aşılmıştır. Bu sebeple proje ekiplerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan bir platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Bunun için başta kıymetli velilerimizin, anne-babaların okul öncesi eğitimin önemini kavraması gerekir. Bilinç düzeyini yükseltmek için proje kapsamında bölge okullarımızda seminerler, atölye faaliyetleri düzenleyeceğiz. Güney Adana Bölgesindeki okullarımızda görev yapan idareci ve öğretmenlerimizin kapısını çalmadıkları tek bir hane bırakmaması gerekir. Bu programla Güney Adana Bölgesinde eğitimin sadece bir kesimini değil, her düzeyini önceleyen, çocuklarımızı, gençlerimizi her seviyede kucaklayan, onları çağın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile donatmayı amaçlayan bir yapıyı hayata geçiriyoruz. Eğitim alanında bu projeleri gerçekleştirirken, sağlığa, güvenliğe, istihdama, sosyal hayata, ekonomiye dair diğer kurumlarımızın uygulayacakları projelerle Güney Adana'nın tarihini yeni baştan yazıyoruz. En kıymetli hazinemiz olan beşeri sermayemizi ilmik ilmik yeniden dokuyoruz."
Konuşmaların ardından Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş ile protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!