Güneştekin Berlin’deki ilk sergisini açıyor

Güncelleme Tarihi:

Güneştekin Berlin’deki ilk sergisini açıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 12:24

Ressam Ahmet Güneştekin’in on yılı aşkın bir süredir geçirdiği en büyük biçemsel dönüşümü yansıtan eserlerinden oluşan Berlin’deki ilk kişisel sergisi, cumartesi günü galeri Michael Schultz’da açılacak. ‘Güneş Yolu’ adlı sergi 20 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

KÜRATÖRLÜĞÜNÜ Christoph Tannert üstlendiği sergi sanatçının kırkyamanın geleneksel uygulama biçimine müdahale ederek çalıştığı işlerini, objeleri kullanım biçimiyle imgeleme metalik bir yüzey dahil ettiği ve bu yöntemle resim ile heykel arasındaki sınırı belirsizleştirdiği optik ve boyutlu tablolarını ve metal ile aynayı melez yöntemle çalıştığı işlerini bir araya getiriyor.

Güneş Yolu, Güneştekin’in antik dönem mitolojilerinin ve modern dinlerin etkisinde bir sembolizm anlayışını benimseyerek yarattığı özgün alana genel bir bakış olanağı tanıyor. Modern ve gelenekselin bir arada oluşunu vurgulayarak, değişime direnen ile yeni arasında bir diyalog için özgün bir dil ve mekan yaratıyor.

ÖLMÜŞ OLANIN HAYATA DÖNDÜRÜLMESİ
Güneştekin, son 20 yıldır sosyal bir proje olarak çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’nin (İSMEK) eğitim vererek meslek kazandırdığı bir grup kadın el sanatçısıyla kolektif bir çalışma gerçekleştiriyor.
Kırkyamanın geleneksel uygulanış yöntemlerine, yerleşik desen ve dokularına müdahale ederek, kendi özgün desen ve temalarını çalışan sanatçı bu işbirliğinin önemini şu şekilde yorumluyor:
“Eski giysilerin sökülerek yeni ve faydalı bir şeye dönüştürüldüğü yama dikme işi, geleneksel uygulayıcıları olan kadınlar tarafından yıkım sonrası yeni bir yaratım olarak algılanmıştır; ölmüş olanın yeniden hayata döndürülmesi anlamında sembolik bir edimi tanımlar. Bu anlatımın geleneksel uygulayıcıları ile birlikte çalışmak benim için bu nedenle önemli.”
Berlin’in yenilikçi, kozmopolit ve özgürlükçü sanat ortamıyla Güneştekin’in işlerini ilk kez buluşturacak serginin açılışı uluslararası sanat dünyasının aktörlerinin Berlin’e akın ettiği Gallery Weekend ile aynı zamanda gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!