Güneşi gören Foça'ya koştu

Güncelleme Tarihi:

Güneşi gören Foçaya koştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 14:15

Güneşi gören Foça'ya koştu

Haberin Devamı

İZMİR'in turistik İlçesi Foça, dün (pazar) mevsimin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Soğuk günlerin ardından 15 dereceyi bulan güneşli, açık havada keyif yapmak isteyen İzmir ve Manisalılar, ilçeye akın etti.

İzmir'in çevre ilçelerinden, haftasonunun son günü öğle saatlerine doğru Foça'ya gelenler yoğunluğa neden oldu. Hemen hemen her gün kurulan hayır lokma tezgahları, yaz kış kapanmayan dondurmacı ve midye dolmacıların önlerindeki kuyruklar yaz günlerini andırdı. Balık restoranları, kafeler yoğunluktan nasibini alırken, çoğunluk rüzgar almayan bölümlerde ahşap iskeleler ve  banklar üzerinde açık havada oturmayı ve sahil boyunca yürüyüş yapmayı tercih etti. Kışın daha çok sokak hayvanlarına kalan kumsallarda hafta sonu çocuklarıyla oynayan ailelerle doldu. Daha çok balık turları nedeniyle kalkan gezi tekneleri yoğun talep nedeniyle ayrılınca Küçükdeniz Limanı günboyu tamamen boş kaldı.

Foça esnafının yüzü gülerken ilçe dışından gelip tarihi simgeleyen sütunlar etrafında çaldıkları parçalarla hem dinleten hem oynatan sokak müzisyenleride bol bahşişle harçlık çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!