Güneş Tutulması meditasyonu

Jeofizikçiler de Ay’ın önemini kavradılar. Geçen gün Jeofizik Mühendisleri Odası’nın Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği "Güneş Tutulması Depreme Neden Olur mu?" adlı panelde Doç. Dr Oğuz Gündoğdu, Ay’ın önemini vurgulamıştı.

Sonra bir televizyon programında yapılan açık oturumda yine konu güneş tutulması ve depremler üzerineydi ve esas önemli olanın güneş tutulması olmayıp ayın çok daha önemli olduğu iddia edildi.

Elbette ki Ay çok önemli. Zaten güneş tutulması anında ay, güneşi örtüyor ve böylece tutulma meydana geliyor. Güneşi örten ayın gölgesinin dünya üzerine düştüğü nokta ay ile dünyanın tam olarak etkileşim içinde oldukları nokta.

İşte bütün bunları anladıktan sonra Güneş Tutulmasının neden çok önemli olduğunu anlayabiliriz.

Hemen bütün çağlarda önemli olan Güneş Tutulmaları esnasında çeşitli törenlerin yapıldığı biliniyor. Özellikle kutsallıkla çevrelenmiş bu törenler aynı zamanda korunma amacını taşıyor. Aslında doğa ile bütünleşmek, uyum, ahenk ve dengeyi sağlamak amacını taşıyan bu törenleri, evrensel yasaları anlamak ve kendini keşfetmek için müthiş bir araç olarak da değerlendirilebilir. Ve eskilerin unutulmuş bilgilerinin gelenek olarak sürdüğünü kabul edecek olursak, geleneklerin içinden bilgiyi çıkartıp kullanabilmek ve anlayabilmek de mümkün olabilir diye düşünüyorum. Ve bu nedenle bir çeşit tören niteliğinde yapılacak meditasyonların bilgiyi açığa çıkarmak adına önemli bir yöntem olabileceğini ileri sürüyorum.

Şimdi bu Güneş Tutulmasının önemli olduğunu, üstelik izdüşümünün ülkemizde olduğunu varsayacak olursak bunun bir şans olduğunu düşünerek meditasyon yapabileceğinizi öneriyorum.

Meditasyon yapmayı bilmiyorsanız, bildiğiniz yöntemlerle ibadet edebilirsiniz. Dua edebilirsiniz ve benzeri uygulamalar yapabilirsiniz. Fakat her ne yapıyorsanız, gerçekten kendinizi tamamen unutarak yapmalısınız. Tıpkı namaz kılar gibi... Ve elbette gerçek namaz kılma eyleminden söz etmek istiyorum. Yoksa aklından pek çok işi, fikri ve problemi geçirerek kılınan namaz, gerçek bir namaz olmaz. Bu sadece bir tiyatro olur. Halbuki namazın amacı tanrı ile bütünleşmektir.

İşte tıpkı tanrıyla bütünleşmek için kılınan namaz gibi doğayla, evrenle, tanrıyla ve hatta kendinizin en derinlerindeki ben ile bütünleşmek için bugün uygun zaman.

Koçlar etkileniyor

Güneş Tutulması meydana geliyor. 8 Derece Koç burcunda meydana gelen Güneş Tutulmasından en fazla etkilenecek olanlar 27-31 Mart günleri arasında doğan Koçlar ile 30 Eylül-4 Ekim günleri arasında doğmuş olan Teraziler. Ayrıca Yükselen Burç, Ay veya kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs, Mars) Koç veya Terazi Burcunun 6-10 derecelerinde bulunanlar bugün meydana gelen Güneş Tutulmasından etkileniyorlar. Sizin için bu yılın çok önemli olduğunu işaret eden bu olay, dikkatinizi kendinize yöneltip, bu gökyüzü olayını aşama için kullanın.
Yazarın Tüm Yazıları