Güneş şakaya gelmez!

Cilt kanserlerinin yüzde 90’ı güneş ışınlarıyla ilişkilidir. Özellikle çocukluk ve gençlik çağlarında bir kez kabarcıklar oluşturacak kadar yanmak bile, ileride cilt kanseri gelişme riskini iki kat artırıyor!

Haberin Devamı

Dr. Ayhan Tokgöz’e, zararlı güneş ışınlarından korunmak ve güneş yanığı oluştuysa neler yapmak gerektiğini sorduk. İşte Tokgöz’ün tatile çıkacaklara önemli uyarıları: “Sık görülen cilt kanserlerinin güneş ışınlarıyla ilişkisi yıllardır biliniyor. Güneşin morötesi ışınlarına fazla maruz kalınması, cilde uzun süreli zarar veriyor. Çocuklukta ve gençlik çağlarında bir kez kabarcıklar oluşturacak kadar yanmak, erişkinlerde ise aynı şekilde 5-6 kez yanmak, cilt kanseri gelişme
riskini artırıyor.”

NELERE DİKKAT ETMELİ 

- Özellikle sabah 10.00 ile öğleden sonra 16.00 arasında güneş ışınlarından kaçının, gölgelik alanları tercih edin.
- Gölgedeyken bile güneş ışınlarına maruz kalacağınızı unutmayın ve güneş korumalı ürünler kullanmaya devam edin.
- Bronzlaşma tutkusuyla direkt güneşe maruz kalmayın.
- En az 15 faktörlü güneş koruyucusu kullanın.
- Koruyucu veya losyonu güneşe çıkmadan 30 dk. önce sürün.
- Güneşe çıkılacağı zaman güneş gözlüğü, geniş kenarlı şapka tercih edin.
- Altı aylıktan küçük bebekleri direkt güneş ışınlarına maruz bırakmayın.

Haberin Devamı

Yaza tazelenmiş girin

Metalik, parlak renkler ve bronzlaştırıcı etkili ürünler, daha çok 20’li yaşlarındaki genç kadınlar için uygundur; sanıyor ve yanılıyorsunuz! Yeni makyaj trendlerindeki en güzel gelişme, artık herkesin her tonu kullanabilmesi...

- YAŞAMSAL ENERJİ: Tropikal parlak turuncular, dudak ve tırnaklarınız için ilk seçiminiz olmayabilir. Ama yaza ve gençliğe vurgu yapacak daha güçlü bir renk yok! Tabii eğer nasıl kullanacağınızı biliyorsanız... Parlak renkleri kullanmanın en modern yolu, yanında başka hiçbir ürün kullanmamaktan geçiyor. Örneğin turuncu ruj ile yumuşak bir pembe ruju karıştırdığınızda, düz bir turuncudan çok daha göze çarpan ve hoş duran bir renk elde edersiniz.
Size önereceğimiz stil: Göz-burun etrafına ve gerekli gördüğünüz diğer bölgelere fondöten sürün. İsteğe bağlı olarak açık kahverengi far ile gözleri belirginleştirin, fakat muhakkak siyah maskaranızı kullanın. Ardından sadece dudaklara yoğunlaşın. Hafif bir ruj uygulamasının püf noktası, ruju parmak uçlarınızla dudaklarınıza yedirmenizdir. Son olarak, üzerine uygun bir parlatıcı sürerek makyajınızı tamamlayın.
- METALİK PARLAKLIK: Çoğumuz genç kız özentisi gibi görünmemek için yüzümüze parlak ve ışıltılı ürünler kullanmaktan kaçınıyoruz. Neyse ki şimdi zaman ışıltılı makyaj zamanı!
Size önereceğimiz stil: Gümüş, gri ve beyaz parlak far karışımını göz kapaklarınıza sürün. Bu kombin gözlere canlı bir görüntü kazandırır. Öncelikle kapatıcınızın gözaltındaki bütün karartıları kapattığından emin olun. İsteğe bağlı olarak siyah göz kalemini kirpikleriniz boyunca sürebilirsiniz. Yanaklarınızı pembe allıkla renklendirirken, dudaklarınızı sadece parlatıcıyla tazeleyerek harika bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Güzellik festivaline davetlisiniz

Tekin Acar Cosmetics’in 19 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlediği güzellik festivali “Beauty Fest”te cildinizi yeniden keşfetmeye hazır olun. Daha sağlıklı ve genç bir görünüm için kampanya günlerinde düzenlenecek uygulamalar sayesinde, cildinizi tanıma ve ihtiyaçlarını belirleme, size en uygun ürünleri tanıma ve seçme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca ikinci ürün alışverişlerinizde yüzde 25’lik indirim söz konusu. Ve son bir hatırlatma; indirim sadece mağazada uygulama yapılan günde ve ilgili markada, biri cilt bakımı olmak üzere 2 ürün alışverişinizde geçerli. İşte cilt bakım günlerinde özel fiyatlarıyla öne çıkan ürün setleri...
- Lancome Hypnose Edt 75 ml: Parfümün değeri 180 TL, özel fiyat 99 TL...
- Lancome Hypnose Drama Mascara Set, 75 TL...
- Clinique Laser Focus Set, 259 TL...
- Clinique Superdefences Set, 136 TL...

Haberin Devamı

Saçla ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar

Son yıllarda kadın-erkek herkesin ortak sorunu, saç kayıpları... Durum böyle olunca saçla ilgili doğru bilinen yanlış sayısı da gün geçtikçe artıyor. Trikolojist Burcu Çayözü bu yanlışlara dikkat çekti. İşte detaylar...

- Saçı sık yıkamak saçların daha fazla dökülmesine sebep olmuyor. Aksine günlük yıkama ile saç derisinde biriken ölü deri, yağ ve kir temizleniyor. Böylece saç derisinin sağlığını tehdit eden unsurlar kontrol edilebiliyor. Sağlıklı bir saç derisi de canlı ve parlak saçların temelini oluşturuyor.
Günlük yıkamada elimize gelen saçlar, saçın doğal yaşam döngüsü içinde atılması gerekenlerdir. Her dökülen saçın yerine mutlaka yeni bir saç üretilir. Saçı çok yıkamanın saçı dökmesi mantığı doğru olsa, yüzümüzü her yıkadığımızda kaşımızın kirpiğimizin de dökülmesi gerekir ki bu mümkün değil!
- Saçı kazıtmak saç dökülmesini engellemez. Kazınan saçın yerine daha kalın ve güçlü saçın geldiği izlenimini yaratan, kazıma işlemi sırasında saçın nispeten ince olan veya zamanla yıpranmış ve incelmiş uç kısmının kesilip atılması, saçın daha muntazam görünmesidir. Saç kalınlığını derinin 2 santim altında yer alan hücre bölünmesi sağlamaktadır. Kazınan saçın daha az döküldüğü hissi ise saçın çok kısa olması itibariyle dökülen saçların dikkat çekmemesi olarak açıklanabilir.
- Kişilerin saçlarının yağlı, normal ve kuru olması, yapısal ve genetik bir durumdur. Ancak stres, beslenme şekli ve birtakım hormonal sorunlar saç derisindeki yağ bezlerini aktif hale getirebilmekte ve saçı yağlandırmaktadır.
Özellikle erkeklerin saç derisi, kadınlara oranla daha yağlıdır. Bu durum erkeklerde yüksek oranda bulunan testosteron hormonunun eseridir. Hormonların saç kaybında yüksek bir etkisi olduğu bilinir. Bu nedenle saç derisinde biriken fazla yağ salgısının ciltten arındırılması ve saçın düzenli olarak yıkanması, saç derisinin sağlıklı kalması için önemlidir.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN

Cildiniz aydınlansın

Transvital İsviçre Laboratuvarları’nda geliştirilen ‘Extreme Light Vital’, aşırı lekelenme ve pigmentasyon sorunlarına çözüm sunuyor. Ürün, cildin korunmasına ve zamansız yaşlanmaya karşı da etkili...

Sağlıkla ışıldayın

Dr. Jean-Louis Sebagh’ın peeling maskesi ‘Deep Exfoliating Mask’, hücre yenilenmesini artırmak için cilt yüzeyindeki ölü deriyi arındırıyor. Ayrıca gözenekleri temizliyor, cilde nemlilik kazandırıyor.

Spa keyfi evinizde

Grace&Cole’un butik banyo ve güzellik setleriyle spa keyfinizi evinize taşıyabilirsiniz. Tropical Dream setinde 75 ml banyo köpüğü, 75 ml vücut losyonu, 75 ml duş jeli, 75 ml vücut peeling’i ve banyo lifi bulunuyor. Fiyatı 45.50 TL.

Haberin Devamı

Brozluk ‘cesaret’ ister

Lancaster laboratuvarları, geliştirdiği yeni güneş serisi Sun Beauty’de kullanılan infrared teknolojisi sayesinde güvenli ve kalıcı bir bronzluk vadediyor. Lancaster güneş bakım serisi, maksimum koruma ile ışıltılı bir bronzluğu birleştiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları