'Güneş, Necip’i sahaya sürerek Oğuzhan'a mesaj verdi!'

Güncelleme Tarihi:

Güneş, Necip’i sahaya sürerek Oğuzhana mesaj verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 02:13

Hürriyet Gazetesi yazarı Kenan Başaran Hapoel Beer Sheva-Beşiktaş maçını değerlendirdi...

Haberin Devamı

İşte Kenan Başaran'ın açıklamaları:

1-Nasıl bir 90 dakika oldu?
Beklediğim gibi gollü bir maç oldu. İlk devre ilk gole kadar sıkıntılıydı. Rakip toplu savunma yapığı için Beşiktaş, ikinci ve üçüncü bölge civarında top dolaştırmaktan başka bir iş yapamadı. Quaresma’nın ilk etkili ortasında gol geldi ve Beer Sheva'nın işi de o anda bitti. Çünkü bütün oyun planları gol yememek ve ‘olursa bir gol’ üzerineydi. Ama İsrail ekibi 1-1'lik eşitliği hemen bulsa da ezberi bozulduğu için toparlayamadı. 

İkinci yarı Beşiktaş, sahayı özellikle 2-1’den sonra bir çayır gibi kullandı. Geniş alanlar bulunca o sevdiği süratli oyunu oynadı. Attığı kadar da kaçırdı. Direkten dönen toplar vs gol olsa skor 5-6 olurdu.

2-Güneş’in, Oğuzhan ve Talisca’yı kenarda tutması ne anlama geliyor?
İki oyuncuya bir ‘ayar’ anlamına geliyor. Fenerbahçe ve Karabük maçlarında yokları oynadılar. Güneş, Necip’i sahaya sürerek ikisine de şu mesajı verdi: Klas yetmez, mücadele de edin! Ve Necip, kaptanlık pazubandını da gayet iyi taşıdı. Aslında Necip bu takımın ‘kötü adamı’dır! Niye mi? Çünkü hoca ne görev verse yapar. Stoper, sağ bek, ön libero… Acil durumların adamıdır. “Hocam ben o pozisyonda kötü oynayıp taraftarın tepkisini üzerime alamam” demez, oynar. Bir altyapı çocuğunun terbiyesine sahiptir. Yetenekleri sınırlı olsa da her takıma ve hocaya lazım bir oyuncudur.
Bu arada Cenk’in gol vuruşuna da dikkat. Göğsüyle indirdi bekletmeden soluyla ağları gördü. Gomez’in gol vuruşu anındaki seriliğinin birebir aynısı…

Haberin Devamı

3-Beşiktaş, bu saatten sonra turu verir mi?
Beşiktaş, bu turu verirse sadece Avrupa Ligi’ni değil Süper Lig’i de verir. Çünkü Beer Sheva gibi bir takımı deplasmanda 3-1 yenip elenmek tarihi bir travma olur.
Beer Sheva, İstanbul’a turistik bir seyahate gelecek. Rövanş sayesinde ülkesinin buradaki kurum ve kuruluşlarını ziyaret etme fırsatı bulacaktır.
Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde bu sezon en az yarı final görmesi gerekir. Bu kulübün vizyonu açısından çok önemli. Kupanın Şampiyonlar Ligi kadar maddi ve manevi değeri olmasa da ‘Avrupai karekter’ kazanmak açısında büyük katkısı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!