Güneş kremi sıcaktan değil ışından korur

Güncelleme Tarihi:

Güneş kremi sıcaktan değil ışından korur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 00:00

Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Fisun Mertoğlu, aşırı sıcaklarda güneş ışınlarının zararlı etkilerine dikkat çekerek, “Güneş ışınlarından korunmak için koruyucu kremler kullanın, koruyucu giysiler giyin ve aşırı sıvı tüketin” uyarısında bulundu.

Koruyucu kremlerin kullanımında vatandaşların hata yaptığını belirten, Dr. Fisun Mertoğlu, koruyucu kremlerin güneşten korunmak için kullanılması gerektiğini, sıcaklıktan korunma bağlamında yararının olmayacağını ifade etti. Dr. Mertoğlu, “Koruyucu kremler güneşe çıkarken sürülmeli, güneşe çıkmayacaksanız kullanımına dikkat etmelisiniz. Koruyucu kremler güneşten korur sıcaktan değil” dedi.
Bebekler fazla etkileniyor
Güneşin zararlı etkilerinden en fazla bebeklerin etkileneceğini ifade eden Dr. Mertoğlu, bebekleri güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için annelerin yapması gerekenleri şöyle sıraladı:
“Bebekler gerekmedikçe güneşe çıkartılmamalı. Bebekler için yüksek koruma faktörlü koruyucu kremler kullanılması gerekir. Bebekleri koruyucu giysilerle güneşten korumalıyız. En önemlisi ise bebekler aşırı sıvı tüketmelidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!