Güne uygun yazı

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Bugün biliyorsunuz ki Sevgililer Günü. Ben aslında Ebola virüsü üzerine bir yazı yazmak istiyordum ancak genel yayın yönetmeni, bugün herkesin aşk üzerine yazı yazması talimatını verdi. Ben de bir emir kuluyum sonuçta.

Ahhhh Ah! Bu kadın-erkek meselesi hiç bitmeyecek yemin ediyorum.

Meseleyi tam unutmaya başlıyorsunuz, cukkadanak Sevgililer Günü karşınıza çıkıyor.

Genel yayın yönetmeninin talimatları geliyor birbiri ardına.

Herkes aşk konusunda yazacak, bu bir emirdir diyor talimatta.

Uysan bir türlü, uymasan iş riski var.

Aşk konusunda hayatımda hiç yazı yazmadım.

Ne yazacağımı da pek bilmiyorum aslında.

Bence aşk, cinsel dürtünün kimlik krizi geçirip kendini yanlış anlamış biçimidir.

Örneğin alın bizim erkek kedimiz Silvester'i. Hayatında hiç seks ilişkisi olmadı Silvester'in.

Ama mart yaklaşıyor ya bizim Silvester -sanki ne yapılacağını biliyormuş da, haydi teorik olarak biliyor diyelim, o ameliyatlı haliyle ne yapacaksa- bağırıp duruyor.

Onun haykırmaları bence Aşk'ın en saf biçimi. Çünkü soyut bir his bu.

Silvester bu işi bence en iyi anlayan kişi, yemin ediyorum.

Ben bugün bazı ünlü insanların kadın-erkek ilişkileri ve birbirleri üzerine söyledikleri güzel düşünceleri yayınlamakla yetineceğim.

Çünkü Aşk'ı benden daha iyi tanımlayabilecek olan Silvester ne yazık ki henüz alfabeyi sökemedi.

* * *

- Ben omzunun üzerinde kafa taşıyan kadınlardan hoşlanırım. Çünkü boyundan nefret ederim. (Steve Martin)

- 49 yıldır aynı kadına âşığım. Karım bunu bir keşfederse beni öldürür yemin ediyorum. (Henny Youngman)

- Annem erkeklerin ahşap döşemeye benzediklerini söyler. Parçalarını doğru yerleştirirseniz 30 yıl boyunca üzerinde rahatlıkla yürüyebilir, onları çiğneyip ezebilirsiniz. (Brett Butler)

- Kadın hareketini tamamen destekliyorum. Özellikle onların arkasında yürürken daha çok destekliyorum. (Rush Limbaugh)

- Karım ve ben bir gün bir motelde kaldık. Odada güzel bir su yatağı vardı. Karım ona Ölü Deniz adını taktı. (Henny Youngman)

* * *

- Dün Broadway'de 12 Kızgın Adam adlı bir piyes başladı. Piyes tek kişilik ve başrolde de bir bayan oynuyor. (Betsy Salkind)

- Hiç ama hiçbir zaman ona sevişirken gelip gelmediğini sorma. Artık sen büyük bir oğlansın Bay akıllı adam, bunu kendi başına tahmin edebilmelisin. (Dennis Miller)

- Bir keresinde tamı tamına bir saat 5 dakika boyunca seviştim. O günü çok iyi hatırlıyorum çünkü saatlerin bir saat ileri alındığı gündü. (Garry Shandling)

- Size bir şey söyleyeyim mi: seks yapmak gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Ben ve karım önceki akşam saatlerce seks yapabilmek için çalıştık. Başaramadık. Ona ‘Anladığım kadarıyla sen de birilerini hayal etmekte zorlanıyorsun galiba’ dedim. (Rodney Dangerfield)

* * *

- Karımın elektrikli tost makinesi, elektrikli ekmek makinesi, elektrikli et bıçağı var. Geçen gün bana ‘Bütün bu aletlere sahibim ama oturacak bir iskemlem bile yok’ dedi. Ben de gittim ona son model bir elektrikli iskemle aldım. (Henny Youngman)

- Eğer karınıza Uzay Yolu dizisinin müziğini baştan sona mırıldanmasını öğretebilirseniz, hayatta bir erkek olarak başarılısınızdır demektir. (Shang Forbes)

- Her sevişmemizde erkek arkadaşım orgazm olduğumda bunu kendisine söylememi istiyor. Bunu ben de isterdim ama çok zor başarmam. Çünkü orgazm olduğum hiçbir zaman o yanımda olmuyor ki! (Margo Black)

- Dünyada hiç ama hiçbir erkek prezervatifini çıkarırken güzel görünemez. (Elayne Boosler)

* * *

- Karıma ‘Yıldönümümüzde nereye gitmek istersin’ diye sordum. Bana ‘Bugüne kadar hiç gitmediğim, görmediğim bir yere gitmek isterim’ dedi. Ben de ona ‘O zaman mutfağa gidelim’ dedim. (Henny Youngman)

- Erkekler tabii ki kadınlardan çok daha iyi harita okuma yeteneğine sahiptirler. Çünkü sadece erkekler bir santimi 100 metre gibi algılayıp, önemsemeyi başarırlar. (Rosanne)

- Erkeklerle kadınların uzlaşabileceklerini düşünenlere bir mesajım olacak. Kadınlar erkekle çıktıklarında ‘Onun kişiliğini iyice anlayayım ki ancak ondan sonra yatağa girerim’ diye, erkekler ise ‘Kişiliğimin gerçekte nasıl olduğunu anlamadan onu yatağa atmalıyım’ diye düşünürler. (Tony Stone)

- Erkekleri kendilerinden geçirecek bir parfüm arıyorum. Karate vuruşlarını kullanmaktan bıktım. (Phyllis Diller)

- Evlilik ile hapishane arasında şu fark var. Hapishanede en azından hafta sonlarında erkek arkadaşlarınızla futbol maçı yapmanıza kimse kızmıyor. (Bobby Kelton)

- Ben karımı her yere götürüyorum ama ne yazık ki o her defasında yolu bulup geri geliyor. (Henny Youngman)

- Adamla ilk seviştikten sonra bana ‘Aşk yaptığın ilk erkek ben miyim’ diye sordu. Ben de ona ‘Olabilir onu hayli andırıyorsun bana’ diye cevap verdim. (Ronnie Bullard)

- Sevgililer Günü'nde romantik olsun diye karım ile ben, düğün gecemizde kaldığımız otele, aynı odaya gittik. Her şeyi o ilk geceki gibi aynen yaşamaktı amacımız. Ama ne yazık ki bu kez banyoya kapanıp saatlerce ağlayan ben oldum. (Henny Youngman)

Yazarın Tüm Yazıları